14 січня 2022 10:21

Щось буде: провідна спортивна газета Іспанії звернула увагу на українського футболіста

Провідна спортивна газета Іспанії Marca опублікувала великий матеріал про українського правого захисника хіхонського Спортінга Богдана Мілованова.


У статті про 23-річного Бека автор Хулія Дель Мар Кортезон, крім іншого, розповіла історію про те, як сім'я Мілованових три доби добиралася до Іспанії з Луганська на автобусі, коли майбутньому футболісту було всього п'ять років.


Про те, що Богдан в Іспанії спочатку займався у футзальній секції, де на більш старшому рівні грав його брат Євген, а вже після мама Ольга, між іншим, вчителька фізкультури, привела Богдана у великий футбол в Escuela del Atlético.


Але головне, що навіть зараз, коли він є основним футболістом хіхонського Спортінгу, прожив в Іспанії 18 років і говорить на чудовому кастільському діалекті, підкреслює автор, Богдан пам'ятає коріння і завжди говорить, що є українцем з Навассеради (муніципалітет, що входить в провінцію Мадрид і розташований в 52 км від столиці країни).


Додамо, що в цьому сезоні Мілованов провів у складі Спортінгу 18 поєдинків, в яких забив два м'ячі і отримав одну жовту картку. Всього ж хихонці зіграли вже 26 зустрічей.


Фото - ФК "Спортінг" Хіхон