12 січня 2022 09:10

Педро Харо - про приїзд в "Дніпро":"Хуанде Рамос підкреслив: "Це Україна". Але мені було байдуже"

Колишній тренер воротарів "Дніпра" і збірної України Педро Харо розповів про переїзд в Україну.


- Хуанде Рамос після переговорів з "Дніпром" досяг домовленості і зв'язався зі мною, а також з іншими помічниками. Так я і отримав пропозицію. "Ви зацікавлені в приїзді: так чи ні?", - запитував Хуанде Рамос у мене. У цей момент я не працював, нічого не робив, пішов з "Реала". Тому відповів - ідеально.


Це правда, він підкреслив: "Це Україна". Але мені було байдуже. Правда, я не стежив за українським футболом, але це була можливість займатися тим, що мені найбільше подобається. Адже тренувати - це найбільше, що мені подобається робити після закінчення кар'єри. Так що мені запропонували, і я сказав: "Та де завгодно". Я приїхав в Україну і адаптувався. Мені сподобалося жити в Дніпрі. Бо як і для гравця, так і для тренера – головне адаптуватися в місці.


Все одне і теж: ти йдеш на тренування вранці, весь ранок, щомісяця на базі, потім продовжуєш працювати над підготовкою. Тобі залишається трохи часу побути з сім'єю. А в "Дніпрі" ми зробили хорошу команду, були третіми, другими, команда завжди кваліфікувалася в єврокубки. Правда потім фінансова тема, ми залишилися, з нами так і не розрахувалися, але загалом, я можу сказати про Дніпро тільки позитивне.


- Вам не було страшно, коли почалася війна? Дуже близько Дніпро знаходився до лінії військових дій. Ви не боялися через це?


- Я ніколи не боявся перебувати тут під час війни. Коли відкриваєш газету - писали про танки в місті – але... Ми гуляли, ніякої небезпеки, ніяких інцидентів. Дніпро для мене - неймовірне місто, - сказав Харо.


Харо працював у "Дніпрі" з 2010 по 2014 рр.