11 січня 2022 10:18

Артем Федецький: "По грі "Динамо" виглядає цікавіше за "Шахтар"

Поки в українському чемпіонаті зимова пауза, КОМАНДА1 вирішила поспілкуватися з авторитетними вітчизняними фахівцями, задавши їм кілька актуальних питань, пов'язаних з Прем'єр-Лігою. Але потрібно, відзначити, що все це - на даний момент. Що з цього вийшло, судіть самі. Взяв участь у цій і екс-гравець Карпат, Дніпра і збірної України Артем Федецький.


- Артеме, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


- Ставлю 51 на 49 на користь Динамо. Поза всяким сумнівом, кияни захочуть підтвердити свій статус кращої команди країни. Що стосується гірників, то я завжди звик бачити в їх виконанні Класні матчі. До на жаль, під керівництвом Роберто Де Дзербі Шахтар не показує всього того, чого чекаєш від цієї команди. Так, зробимо знижку на те, що італійський спеціаліст працює з колективом тільки перший рік. Динамо більш зіграно і по грі біло-сині виглядають трохи цікавіше.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


-Дніпро-1, Зоря, Ворскла, Олександрія ... ризикну поставити на команду Віктора Скрипника. У луганчан більше досвіду подібної боротьби.


- Назви чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- Знизу вгору припущу, що буде так: Маріуполь, Минай, Інгулець і, напевно, Львів. Враховуючи, пертурбації, які відбуваються в Чорноморці з приходом нового керівництва і досвідченого наставника Романа Григорчука, думаю, одеситам вдасться вибратися з небезпечної зони.


- Який футболіст запам'ятався тобі в першій частині сезону?


- Микола Шапаренко. Основна причина зльоту цього півзахисника полягає в тому, що йому довіряє тренер. Він став диригентом нинішнього Динамо. І в збірній наставники бачать в цьому футболіста величезний потенціал.


- Що скажеш про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- Мені нинішній чемпіонат цікавіший. Потихеньку, невеликими кроками ми повертаємося до звичного рівня. Так, ще багато роботи, але стало набагато менше прохідних матчів. Найголовніше, щоб у власників клубів не пропадав інтерес до футболу. Щоб запрошувалися сильні Іноземні. Зараз підростає гарне покоління і молодих вітчизняних виконавців, так що і в Європі на клубному рівні, вірю, ми знову скоро заявимо про себе.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК