9 січня 2022 22:29
2

Блогер: "Гармаш не виглядає набагато слабкіше зоряного Довбика, навіть перевершуючи форварда збірної в ряді аспектів"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розбирає гру динамівця Дениса Гармаша.


Тоді і зараз
Денис Гармаш

Тут і не потрібен дуже довгий супровідний текст: радари двох останніх сезонів Гармаша говорять багато. Згоден з оцінкою Гармаша Ребровим.


Ніколи не вважав Дениса сильним футболістом на м'ячі в центрі поля. І тут мова не стільки в дисципліні/уважності до створення пасових трикутників, за які його лаяв Ріанчо. У Денисі завжди жив дух авантюризму, якщо хочете занадто інфантильна безпосередність. Все те, що робило його іконою в грі проти м'яча (пристрасть і експресія) - страшно шкодило в дистрибуції.

У ролі форварда Гармаш має можливість віддати грі все, що може і хоче. За ці 4 місяці Денис і віддавав:
- втричі зросла кількість торкань у штрафному (з 2.29/90 до 6.84/90)
- у ДВА з копійками рази зросла кількість ключових передач (з 0.38/90 до 0.84/90)
- у ДВА рази зросла і кількість ударів (1.91/90 -> 4.03/90), але при цьому результативність зросла незначно (0.57/90 -> 0.66/90)

Десь вище вже писав, що у Гармаша (з хлопців основної обойми, які відіграли пристойні хвилини) кращу якість середнього моменту (NPxG). При цьому їх конверсія лише на рівні 16.28%.

Рік тому Денис опинявся на ударній позиції рідко, але забивав майже кожним третім ударом (30%). Зараз б'є частіше, але забиває лише кожним шостим (16.3%). Не так щоб це було прям зовсім проблемою, він компенсує іншим функціоналом (виловом лонгболів, пресингом і сприянням), але Динамо потрібен фінішер. Ми створюємо дуже багато big chance моментів, а забиваємо далеко не всі з них.

З одного боку 7 забитих Гармаша при 6.49 xG - це ОК. але в трьох своїх заключних матчах року в УПЛ Денис не забивав, маючи при цьому 15 (!) ударів на 2.62 xG!
Забий Денис хоч щось Минаю-уникли б нервової кінцівки.
Забий щось Зорі-пішли б на канікули лідерами УПЛ...

Ми знаємо, що Денис Гармаш не брат Піппо Індзагі. Але з 14 офсайдами він ділить перше місце з Довбиком, який відіграв на 600 хвилин більше.


У перерахунку на 90 хвилин Денис одноосібний лідер - 1.31. Занадто багато! У найближчого динамівця-немає навіть 0.2/90! Буяльський, який майстерно відкривається в небезпечних зонах, зібрав всього 3 офсайди за півроку (0.19/90).
Це повертаючись до слів Реброва про увагу і фокусі на дрібницях.

Сьогодні (серед живих) в УПЛ Гармаш не виглядає набагато слабкіше зоряного Довбика, навіть перевершуючи форварда збірної в ряді аспектів (боротьба, наприклад). Напевно, це біда для всієї ліги. Але відчувається, що Денис не профільний нападник.


Якщо чесно, добре б Динамо мати форварда, який підходить більш уважно до своїх моментів, тонше відчуває лінію. З Дениса б міг вийде відмінний дублер Буяльського, або опція в кінцівках матчів, де потрібно виривати на жилах результат.


Він однозначно був найкращим вибором в атаці в обставинах, що склалися. Однак навряд чи варто називати його кращою опцією в абсолюті. Що не заважає подякувати йому за показане цієї осені.


Да, это наше понимание футбола... и игрока... все по циферках)))

А ну-ка предложи кому-нибудь в Европе купить этого хава-напа!
Сховати
old_fan, все верно, реальная цена за товао та, которую готовы заплатить.