6 січня 2022 19:44

Ігор БЄЛАНОВ: "Три "Золоті м'ячі" для України - це, перш за все, громадянський подвиг Валерія Лобановського"

Легендарний динамівець Ігор Бєланов на своїй сторінці у Фейсбуці згадав про не менш легендарну для клубу людину - Валерія Лобановського, якому сьогодні могло б виповниться 83 роки.


- Сьогодні, напередодні світлого Різдва Христового, згадуються близькі та рідні люди, яких, на жаль, з нами немає... У 1939 році 6 січня народився багаторічний наставник київського "Динамо", мій тренер і вчитель Валерій Васильович Лобановський. Людина дивного таланту і фахівець світового масштабу, за конспектами якого досі працюють знамениті тренерські школи. Три "Золотих м'ячі" для України - це, перш за все, громадянський подвиг Валерія Лобановського.


Для мене він залишається нашим добрим Василичем, якого ми поважали і боялися, якому довіряли всі свої проблеми: спортивні, особисті, важливі і не дуже. Він умів вислухати і допомогти. Лобановський розкрив у кожному з нас ті якості, які дали можливість рости професійно і домагатися найбільших футбольних вершин.


Все, що вдалося мені за роки, віддані великому спорту - заслуга мого Тренера. Я багато писав, А ще більше говорив про Валерія Васильовича в інтерв'ю і просто в бесідах з молоддю і ветеранами. Завжди підкреслював, що знаменита "школа Лобановського" - це не просто методика виховання і тренувань, це - філософія життя, яку я почерпнув у мого наставника.


Своїх дітей я намагаюся виховувати відповідно до основних принципів, які заклав у нас Валерій Васильович, а саме: будь сильним, не здавайся, не зазнавайся, навіть якщо досяг успіху у своїй справі, будь самокритичним і завжди продовжуй вчитися у тих, чий приклад тебе надихає. Радий, що мої сини з радістю сприйняли життєві правила мого Наставника. Пишаюся їхніми успіхами! Пишаюся тим, що старшого сина назвав Валерієм в вдячну і безсмертну пам'ять про великого Лобановського!


З повагою, Ігор Бєланов.