6 січня 2022 08:15

Легіонери збірної України у першій частині сезону: Роман Яремчук

Серед усіх легіонерів, яких Олександр Петраков запрошував на листопадові матчі збірної України, для нападника португальської «Бенфіки» Романа Яремчука перша частина клубного сезону-2021/2022 виявилася найвдалішою.

З-поміж інших колег він провів найбільше матчів та зробив найбільше результативних дій. Яремчук стабільно грав, забивав та віддавав гольові паси, хоча й у нього було одразу декілька «сухих» періодів. Варто зауважити, що шість зі своїх семи м’ячів Роман провів у португальській першості, і лише один припав на матч Ліги чемпіонів проти київського «Динамо». Цікаво, що з асистами в українця по двох головних турнірах майже паритет: тричі Яремчук результативно віддавав м’яч партнерам у ЛЧ (кваліфікаційних раундах) і двічі — у чемпіонаті Португалії.

Звісно, для нападника, головним критерієм оцінювання якого є результативні дії, ці показники не захмарні. Але варто взяти до уваги той факт, що це перший сезон Романа в новому, більш конкурентоспроможному, ніж першість Бельгії, де він захищав кольори «Гента», чемпіонаті.

Щодо перспектив форварда в другій частині сезону, то тут ми маємо з обережністю ставитися до будь-яких прогнозів. Основна причина — зміна головного тренера, яка може позначитися на позиціях нашого хлопця в команді. Утім, його клас та прагнення постійно вдосконалювати свою гру не підлягають сумніву. Отже, за належного ставлення до роботи ніхто й ніщо не завадить Яремчуку залишатися в статусі одного з основних нападників «Орлів». Звісно, якщо його не переслідуватимуть травми й хвороби.