5 січня 2022 23:05

Олександр ЗIНЧЕНКО: "Починаю потихеньку втомлюватися від питання про мою позицію на полі"

Український гравець "Ман Сіті" Олександр Зінченко розповів, де йому комфортніше грати на полі.

- Згоден, що тобі вже комфортніше грати на фланзі, ніж у центрі поля?

- При всій повазі до збірної України, ми граємо трохи в інший футбол, якщо "Ман Сіті". Зрозуміло, що в збірній і клубі різні вимоги. Але я не хочу шукати якісь відмазки: "ось через те, що граю в клубі на одній позиції, приїжджаю в збірну, там потрібно перебудовуватися, тому граю невдало»".

Це неправильно, тому що я все життя грав у центрі поля. Я почав грати на позиції лівого захисника в "Ман Сіті". Тому вже від цього питання починаю потихеньку втомлюватися, тому що у мене вже були їх тисячі з приводу позиції, її зміни.

Я готовий грати там, де я потрібен команді і мене відчуває тренер. Він розуміє, що я можу на цій позиції принести користь команді - все. І я буду робити все від себе можливе, щоб допомогти.

У збірній теж залежно від суперника. До матчу зі Швецією ми грали в чотири захисники. До шведів готувалися о п'ятій. У мене була роль лівого захисника, який може йти вперед, тому що знаю, що у мене ззаду є опорний півзахисник і ще три центральних захисника, які підстрахують.

Залежить від схеми. Якщо навіть поставити мене в збірній лівим захисником при чотирьох в лінії, хоча у нас на цій позиції дуже кваліфіковані футболісти, конкуренція - дай бог кожному. Навіть якщо буду там грати, то ролі трохи ущемляються, тому що не зможу йти так само вперед, не буде комусь підстрахувати, - сказав Зінченко.