5 січня 2022 09:21

Олександр ПРИЗЕТКО: "У чемпіонаті "Динамо" виглядає впевненіше "Шахтаря"

Поки в українському чемпіонаті пора відпусток, zbirna.com вирішила поспілкуватися з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних з Прем'єр-лігою. Але потрібно, відзначити, що все це — на даний момент. Що з цього вийшло, судіть самі. Взяв участь у цій рубриці і екс-гравець збірної України Олександр ПРИЗЕТКО.


- Олександре Сергійовичу, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


- Я віддаю перевагу Динамо. Кияни, як мені здається, в матчах з суперниками, не рахуючи Шахтаря, виглядають більш впевнено. А чемпіонство якраз і розігрується не в одному-двох матчах, а протягом всієї дистанції.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


- Поки я віддаю перевагу Дніпро-1, який перший відрізок чемпіонату провів краще за своїх конкурентів. І справа тут не в кількості набраних очок, а в стабільності гри. Так, у дніпрян була велика поразка від Зорі, але на загальній картині це не відбилося.


- Назвіть чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- Дуже важко спрогнозувати у світлі останніх подій. Невідомо, що буде з Десною. З приходом нових господарів, напевно зміниться трансферна політика Чорноморця. Спробую дати такий прогноз: Маріуполь і Минай покинуть вищий дивізіон, а в перехідних матчах братимуть участь Інгулець і Львів.


- Який футболіст запам'ятався вам у першій частині сезону?


- До травми дуже гарне враження справляв Лассіна Траоре, у якого була хороша статистика. Хто ще? Напевно, Гармаш на позиції нападника…


- Що скажіть про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- Вважаю, що він потроху підвищується. Багато команд дають бій лідерам. Звичайно, такого ще немає, щоб явний аутсайдер відбирав очки у фаворита, проте, в майбутнє я дивлюся з оптимізмом. Упевнений, що Металіст, думаю, і Кривбас, в наступному сезоні також допоможуть вітчизняному чемпіонату стати ще сильніше. Нехай турнірне становище Полісся поки не найкраще, але я знаю, що керівництво в житомирський клуб прийшло серйозне. Вони будуть йти до своєї мети. Якщо не в цьому році, то в наступному команда проб'ється в елітний дивізіон.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК