3 січня 2022 15:49

Команди Зінченка та Луніна тріумфально увірвалися у новий рік

Фото - Depositphotos.com


У більшості топ-чемпіонатів були святкові канікули, і лише в Англії продовжували грати у футбол без будь-якого відпочинку. Цікаво, що у всіх п'яти головних європейських першостях є явний лідер, пише zbirna.com.


МанСіті (АПЛ)


Грудень у найсильнішій лізі світу вийшов змазаним через спалах коронавірусу. У зв'язку з цим багато матчів були перенесені вже на наступний рік. Однак Сіті вдалося гарантувати собі статус зимового чемпіона. За 20 турів команда Олександра Зінченка набрала 50 очок. На даний момент у підопічних Пепа Гвардіоли активна серія з 10-ти перемог у Лізі. У таблиці манчестерці випереджають на вісім пунктів Челсі і на дев'ять - Ліверпуль.


Реал (Ла Ліга)


Мадридці впевнено очолюють гонку в Іспанії. На канікули вони пішли з перевагою у вісім пунктів над Севільєю, 17 - над Атлетіко, 18 - над Барселоною. За 19 турів Реал лише п'ять разів втрачав очки. А в останніх 11-ти іграх Ла Ліги команда Андрія Луніна здобула дев'ять перемог.


Баварія (Бундесліга)


Мюнхенці йдуть до рекордного 10-го чемпіонства поспіль. Після половини дистанції у Баварії перевага у дев'ять пунктів над дортмундською Боруссією. Роттен в нинішній Бундеслізі здобули 14 перемог, в тому числі і в п'яти останніх матчах, а втрачали очки всього тричі.


Інтер (Серія А)


На початку сезону в лідери вибилися Мілан і Наполі, але в процесі їх обігнав інтер. Зараз нерадзуррі випереджають сусідів по місту на чотири очки, а жителів півдня - на сім. Підопічні Сімоне Індзагі перемогли в останніх семи матчах із загальним рахунком 20:2.


ПСЖ (Ліга 1)


Мабуть, найбільш передбачуваний лідер у всіх топ-лігах. Парижани пішли на зимову паузу з гандикапом у 13 балів над Ніццою і Марселем. У першому колі ПСЖ стартував з восьми перемог поспіль, а втрачав очки лише п'ять разів.


Володимир СЕРЖАН