3 січня 2022 08:10

Сергій ПАЛКІН: "УПЛ поки далеко до рівня чемпіонату 2012-2013 років"

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін поділився думкою про потенціал УПЛ.


- Зараз на третьому місці в чемпіонаті йде "Дніпро-1", а у наступному році у вищу лігу напевно повернуться "Металіст" і "Кривбас". Чи можна сподіватися на камбек чемпіонату і повернення глядацького інтересу до футболу?


- У нас є просування в цьому напрямку. Ви правильно сказали, що знову заходить "Металіст", серйозною бойовою одиницею став "Дніпро-1", повертається "Кривбас". Але все одно нам поки далеко до рівня чемпіонату 2012-2013 років. Ще має бути великий шлях, але, головне, ми рухаємося в правильному напрямку. З кожним роком потроху, але поліпшення з'являються.


- Що потрібно зробити, щоб збільшити інтерес уболівальників і повернути чемпіонат на рівень 2012 року?


- Це дуже складне і багатофакторне питання, яке лежить в площині економічного і політичного стану в країні, кількості грошей у футболі, інфраструктури, роботи з уболівальниками окремо взятого клубу, роботи самої асоціації з розвитку футболу в країні. Відповідь має бути багатофакторною, адже по кожному з цих напрямків сьогодні невеликі зрушення є. Повторюся: ми йдемо у правильному напрямку, але наскільки швидко поставимо темп – інше питання.