29 грудня 2022 14:06
2

Артем Довбик — найкращий футболіст Прем'єр-ліги 2021 року

Найкращим гравцем УПЛ 2021 року футболісти та тренери назвали нападника Дніпра-1 та збірної України Артема Довбика, пишет zbirna.com.

Із 1995 року газета Команда проводила референдум із визначення найкращого футболіста, який виступає в національному чемпіонаті України, але кілька років тому це авторитетне видання припинило своє існування. Редакція сайту КОМАНДА 1 вирішила продовжити традицію проведення опитування, яке вирізняється тим, що участь у ньому беруть люди, які мають до футболу найбезпосередніше відношення. А що може бути приємнішим за визнання колег, не з чуток знайомих з особливостями футбольного виробництва?

Нагадаємо, що опитуємо ми по 16 представників від усіх клубів вітчизняного елітного дивізіону (15 гравців плюс головний тренер), кожен з яких називає свою трійку лауреатів. За перше місце нараховується три очки, за друге — два, за третє — одне. Загалом ми зібрали думки 240 футболістів і 16 наставників. В анкетах було згадано 97 виконавців — на два менше, ніж торік. Варто зазначити, що у своїх трійках респонденти назвали імена 27 легіонерів, але виграв вітчизняний виконавець. Другий рік, до речі, поспіль.

Отже, уперше переможцем став представник Дніпра-1 — нападник збірної України Артем Довбик (20-й лауреат за історію). Дніпровський форвард набрав 245 очок (32% від максимальної кількості). На перше місце Довбика поставили 54 особи, на друге — 29, на третє — 25. Загалом за найкращого бомбардира нашого чемпіонату проголосувало 108 респондентів — 42% від загальної кількості.

Артем Довбик виграв опитування за версією семи команд, а найбільш щедрими до нього виявилися Дніпро-1 (40), Олександрія (34) та Рух (28). На другому місці фінішував торішній лауреат — півзахисник Динамо Віктор Циганков (четвертий рік поспіль потрапив до трійки призерів), а на третьому — його одноклубник Микола Шапаренко.

Євген ГРЕСЬ, Сергій ДЕМ'ЯНЧУК

Хахах, они что смеются?? С дуба упали?
С какого? Задолбал уже этот долбик