28 грудня 2022 16:13

"Динамо" з "Шахтарем" ще побореться за золото". Микола Павлов пояснив, чому Луческу обійшов Де Дзербі в голосуванні за кращого тренера Прем'єр-ліги

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу визнало найкращим тренером УПЛ 2021 року наставника Динамо Мірчу Луческу.


Редактор Fanday обговорив підсумки голосування з президентом Всеукраїнського об'єднання тренерів Миколою Павловим, який детально пояснив позицію кожного фахівця в топ-5.


- На п'яте місце ви поставили Роберто Де Дзербі.


- Тому що він всього лише півроку працює в Україні.


- Як думаєте, йому вдалося змінити Шахтар в кращу сторону після Каштру?


- Я змін не побачив. Повністю згоден з думкою Сергія Реброва, де він давав характеристику Шахтарю. Два центральних захисника і два опорника катають між собою м'яч. Я взагалі не зрозумів, яка це гра першим номером.


- Четверте місце - Луїш Каштру.


- Він також пропрацював половину 2021 року. Про його роботу я можу судити з висловлювань, що він втратив нитку управління командою в роздягальні. Також я побачив, що керівництво Шахтаря особливо йому не допомагало.


Мабуть, вже, поставили на ньому хрест. Тренер це відчуває, і тому у нього вийшла змазана кінцівка.


- Третє місце - Ігор Йовічевіч.


- Результати Дніпра-1 - відображення хорошої роботи Йовичевича в цьому році. Наприкінці минулого року вони йшли на останньому місці на зимову перерву. Потім провели продуктивні збори, налагодили хорошу обстановку в колективі. Тому Йовічевіч у нас на третьому місці, як і Дніпро-1 в турнірній таблиці.


- Друге місце - Віктор Скрипник.


- За весь час, що Скрипник у нас працює, Зоря залишається стабільною командою. Зоря продовжує справу Юри Вернидуба. Команда ні в чому не зробила крок назад. Як і при Вернидубі, луганський клуб - постійний кандидат на третє місце УПЛ.


- Перше місце - Мірча Луческу.


- Луческу довів своєю роботою, що є професіоналом до мозку кісток, і вік йому не перешкода. Найстарший тренер не тільки в Україні, але і в Лізі чемпіонів. Його працездатності можна тільки позаздрити. Думаю, вони з Шахтарем ще поборються за золото УПЛ цього сезону, у них ще особиста зустріч попереду. У всякому разі, я, буду переживати за Луческу: за його досвід, вік, ставлення до футболу.


Мені подобається, що він сам керує тренувальним процесом.


У Луческу в Динамо п'ять помічників: Гусєв, Михайлов, Карас, Вукоєвич і Козлов. А у Де Дзербі я, напевно, і людей не порахую, там тільки чоловік десять італійців приїхало. Мені імпонує, що Луческу за все сам відповідає. Він, дійсно, найкращий тренер в Україні. Пощастило молодим тренерам, які знаходяться поруч з ним, і можуть набратися у нього досвіду.