28 грудня 2022 14:23

Фатальний фінал Зінченка та три інших єврокубкових історій року

До свого завершення підходить 2021 рік, який вмістив у себе чимало цікавих баталій на клубному рівні. Нижчий Команда1 згадає всіх переможців єврокубкових змагань.

Клубний ЧС-2020. Баварія


Переможці ЛЧ-2020/21 в лютому на турнірі в Катарі взяли ще один трофей. У півфіналі Баварія здолала єгипетський Аль-Ахлі (2:0), а у фіналі — мексиканський Тігрес (1:0). Найкращим гравцем змагання був визнаний Роберт Левандовськи. Мюнхенці вчетверте в історії стали найсильнішим клубом світу, якщо враховувати два успіхи в Міжконтинентальному кубку.


ЛЄ-2020/21. Вільярреал


Підводники вперше в історії зіграли у фіналі єврокубка і відразу здобули дебютний трофей. У фіналі Вільярреал обіграв МЮ. Основний час завершився нічиєю 1:1, справа дійшла до серії пенальті. "Лотерея" складалася з 22-х ударів, а єдиний промах допустив голкіпер англійців Давід Де Хеа. Нападник іспанців Жерар Морено в підсумку став найкращим гравцем турніру.


ЛЧ-2020/21. Челсі


Лондонці вдруге в історії стали переможцями головного єврокубка. На шляху до титулу в плей-офф Челсі пройшов Атлетико, Порту, Реал і МанСіті. У фіналі з командою Олександра Зінченка єдиний м'яч оформив Кай Гавертц. Голкіпер синіх Едуар Менді і півзахисник Н'Голо Канте були визнані кращими на своїх позиціях.


Суперкубок УЄФА-2021. Челсі


Переможці ЛЧ і ЛЄ зійшлися в очній сутичці в Белфасті. Основний час завершився нічиєю 1:1, а в серії пенальті Челсі взяв гору з рахунком 6:5. Лондонці завоювали восьмий міжнародний трофей в історії і другий за рахунком Суперкубок УЄФА. Що цікаво, найкращим гравцем матчу був визнаний Морено.


Володимир СЕРЖАН