28 грудня 2022 11:06

"Динамо" і "Шахтар" поставляють 70% кадрів в усі збірні України

У 2021 році, на превеликий жаль, не всі збірні України виступали на міжнародному рівні, але чотирьом з них пощастило більше. Національна команда взагалі встановила рекорд, зігравши 18 матчів. У молодіжки було 12 поєдинків, у збірної U-19 - три, а у збірної U-17 - сім. Сьогодні аналізуємо, які клуби були у 2021 році головними постачальниками кадрів для збірних нашої країни, пише zbirna.com.

Здається, і без статистики ви добре розумієте, що збірні України, як правило, формуються гравцями Динамо і Шахтаря. Але ці цифри все одно вражають! Так, якщо врахувати всіх орендованих гравців, вийде, що в національні команди країни викликали близько 70% виконавців двох грандів вітчизняного футболу. В принципі, нічого дивного, враховуючи, що динамівці і гірники ще по дітях збирають у себе кращі кадри. Так що, кому, як то кажуть, якщо не їм…



У 2021 році у збірні приїжджали представники 31-го клубу: 16-ти вітчизняних і 15-ти зарубіжних. Прибираємо Маріуполь і Чорноморець, які в топі рейтингу присутні, швидше, «по блату», і відзначаємо Рух і Дніпро-1. Більшого чекаємо від клубів, які ведуть боротьбу за медалі чемпіонату. І якщо у Зорі не найпростіша географічна ситуація, то у Ворсклі є всі умови виховувати своїх футболістів. Точніше, мають бути, але їх вперто не хочуть створювати, вважаючи за краще десятками возити випускників інших академій. Ось тільки до збірних доїжджають одиниці з них.


Ще раз зазначимо, що враховували тільки тих футболістів, які в році, що минає, вийшли на поле хоча б в одному матчі. Сподіваємося, що у 2022-му зіграють всі наші збірні, і проведемо вже не тільки кількісний, а й якісний аналіз клубної приналежності кращих гравців країни.


Владислав КІФАРУК