27 грудня 2022 11:16

Олексій БЄЛІК: "У боротьбі за чемпіонство - 51 на 49 на користь "Шахтаря"

Поки в українському чемпіонаті пора відпусток, zbirna.com вирішила поспілкуватися з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних з Прем'єр-Лігою. Але потрібно, відзначити, що все це — на даний момент. Що з цього вийшло, судіть самі.


Взяв участь у цій рубриці і екс-нападник Шахтаря і збірної України Олексій БЄЛІК.


- Олексію, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


— Складне питання. Так як зараз Шахтар випереджає Динамо на два очки, то, скажу-51 на 49 на користь гірників.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


- Дніпро-1.


- Назви чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- Якщо відштовхуватися чисто від футбольних моментів, то, на мій погляд, Інгулець і Минай опиняться на двох останніх місцях, а Маріуполь і Чорноморець зіграють у перехідних матчах. Хоча знову ж таки, все це перед зборами, і ситуацію ще можна виправити. Адже зараз і з Десни приходять не дуже хороші новини…


- Який футболіст запам'ятався тобі в першій частині сезону?


- Було багато хлопців, які добре себе проявили, але якщо говорити про стабільність, я не пам'ятаю матчу, щоб Артем Довбик виглядав блякло. Нападник, як і його команда, можливо, за винятком стартових турів, провів відмінно першу частину сезону.


- Що скажеш про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- Складно сказати. Коли відбувається щось нове, як, наприклад, був поділ на шістки, ми це сприймали мало не в багнети, але потім регламент був відкоригований і команди з середини турнірної таблиці були мотивовані до кінця чемпіонату. Більш конкретно відповісти на це питання можна буде в кінці сезону. Наскільки небайдужими будуть колективи, які і в Європу не потрапляють і від вильоту вбереглися. Мені хочеться вірити, що по чуть-чуть рівень вітчизняної Прем'єр-ліги зростає. Принаймні, зараз йде цікава боротьба за чемпіонство, нехай тільки і між двома командами. Не менш інтригуюче суперництво за третє місце. Я вже не кажу про те, як жарко буде в підвалі турнірної таблиці. Тільки в такій конкуренції наш чемпіонат буде прогресувати.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК