26 грудня 2021 17:15
1

Легіонери збірної України у першій частині сезону: Віктор Коваленко

Уже зараз можна сказати, що річна оренда півзахисника збірної України Віктора Коваленка з «Аталанти» до «Спеції», яку було оформлено влітку цього року, пішла 25-річному футболісту на користь.

Передусім - із точки зору адаптації українця до суворих реалій елітного дивізіону чемпіонату Італії. Після того як на початку жовтня Коваленко подолав свої проблеми зі здоров’ям, він, безсумнівно, став гравцем основної обойми команди Тьяго Мотти. Так, захмарних показників результативності в нього поки що не спостерігається, але тут варто зробити одразу декілька зауважень.

По-перше, як ми вже зазначали, наш півзахисник провів свій перший повноцінний ігровий період у Серії А. А по-друге, варто пам’ятати, що він прийшов до команди, яка ставить перед собою лише одне завдання - зберегти прописку у вищому світі тамтешнього футболу. Звісно, саме відповідно до цього Мотта й будує структуру гри колективу, де колишньому атакувальному півзахиснику «Шахтаря» відводиться особливо відповідальна роль. І до неї варто звикнути.

Якщо не трапиться чогось особливого, у другій частині сезону Коваленко має залишитися важливим гвинтиком у машині «Спеції» й остаточно набути необхідних звичок і навичок в італійському футболі.



На фоні Серії А у Коваленка не все ще і погано)