23 грудня 2021 18:28

Артем Франков - про рейтинг ФІФА: "Подивимося, хто чого вартий після стикових матчів ЧС"

Головний редактор українського журналу "Футбол" Артем Франков вважає, що говорити про результати збірних можна тільки після вирішальних матчів у березні.


"Всі розставлять по своїх місцях вирішальні відбіркові поєдинки чемпіонату світу в березні місяці. Там ніякий коефіцієнт ФІФА нічого не означатиме. Ось там ми і перевіримо, хто чого вартий. Нехай навіть у заочній боротьбі. Хто пройде, той буде красенем. Якщо пройдуть і Росія, і Україна, то мої вітання. Звичайно, для мене головне, щоб пройшла збірна України. Про рейтинг треба згадувати перед жеребкуванням групового турніру чемпіонату світу, але не раніше. Я ніколи не раджу українським уболівальникам вивіряти позиції по збірній Росії. Те ж саме раджу і російським уболівальникам. Вивіряти треба по збірних Бельгії, Англії або Бразилії, наприклад. Важливо, що обидві наші збірні зайняли другі місця у своїх відбіркових групах", - сказав Франков "СЭ".


Збірна України займає 25-е місце в оновленому рейтингу ФІФА, а збірна Росії зберегла 34-е місце.


Лідером рейтингу є збірна Бельгії, на другій сходинці Бразилія, на третій - Франція. Єдина зміна в топ-20 - збірна США вийшла на 11-е місце, на 12-у сходинку опустилася Німеччина.


У півфіналах стикового турніру ЧС-2022 збірна Україна зіграє з Шотландією, А Росії-з Польщею.