22 грудня 2021 14:45
1

Рекорд Сабо і міф Луческу. Вік "Динамо" в Лізі чемпіонів: цифри і факти

Молодість нинішнього Динамо - одна з найбільш обговорюваних тем у ЗМІ, пише zbirna.com. Цим пояснюються багато невдач киян на міжнародній арені, хоча в процесі розвитку молодих гравців результат не варто ставити на чільне місце. Ось тільки Динамо не таке вже молоде, як може здатися на перший погляд. За підсумками нинішньої Ліги чемпіонів команда ледь не увійшла до трійки... найбільш вікових в клубній історії виступу в цьому турнірі.



Поряд з молодими Іллею Забарним, Олександром Сиротою, Миколою Шапаренком і Віктором Циганковим (хоча останньому вже 24) основне навантаження в нинішній ЛЧ випало на плечі Дениса Гармаша (31 рік) і Олександра Караваєва (29), Сергія Сидорчука (30) і Карлоса Де Пени (29), Віталія Буяльського (28) і Георгія Бущана (27). Так що у Динамо не молода і не стара команда - просто колектив з нормальним, робочим віком.


Середній вік біло-синіх в останній ЛЧ склав 25,5 року. Середній вік Динамо за всю історію турніру - 24,6 року. Так що не потрібно поспішати з висновками. Ось у Йожефа Сабо, в 1994 році, - це так, це була зовсім юна команда (22,0 року). А Валерій Лобановський доходив до півфіналу Ліги чемпіонів з колективом, якому було 24,4 роки. Найстарша команда, до слова, опинилася у Сергія Реброва-в 2015 році її середній вік ледь не дотягнув до 27 років.

Можно быть 40 летним футболистом но не иметь опыта выступлений с сильными соперниками и в сильных турнирах . А можно быть молодым , как Мбаппе, Фати , Камавинга и Холланд и при этом успеть поиграть на самом высоком уровне