22 грудня 2021 09:46

Олександр ПЕТРАКОВ: "Граємо в синій формі? Люблю цей колір"

Головний тренер збірної України Олександр Петраков прокоментував тенденції, які помітили під час його роботи на чолі національної команди.


- Ваша збірна слухає гімн обнявшись.


- Я попросив про це хлопців. Ще коли перший раз зустрівся з П'ятовим – на метро «Шулявська» - ми зайшли в кафе і розмовляли 45 хвилин з приводу його повернення в збірну. Я попросив про гімн - вони могли чинити опір, але я вважаю, що ми команда, тому повинні стояти обнявшись.


- Ви завжди граєте в синій формі. Чому?


- Я люблю цей колір. Завжди прошу, якщо це можливо, щоб ми грали в синій формі. У мене немає такого, що на фарт, просто колір подобається.


- Ви в цій формі виграли чемпіонат світу U-20.


- Це минуле. Давайте не згадувати.


- Ви на офіційних матчах завжди в спортивному костюмі.


- Не завжди. Я порадився з Андрієм Павелком, віце-президентом УАФ Олегом Протасовим. Кажуть: "Васильович, у нас же костюми - це солідно". Запитав Сашу Шовковського, він сказав те саме. Але президент і Протасов не зобов'язували.


Я перші ігри вийшов в костюмі, але мені не особливо комфортно. Подумав, нічого страшного - Клопп в "Ліверпулі" в спортивному костюмі, Гвардіола джинси одягає, футболку якусь. Але підсвідомо сидить в мені, що в спортивному костюмі фартовее - це є.


Ще в 2015-му на матч з Новою Зеландією попросили, що в костюмі солідно. Ми зіграли 0:0, я його згорнув і зашвирнув, кажу: "У спортивному". Ми всі трошки зі своїми тарганами в голові, - сказав Петраков.