20 грудня 2021 19:55

Інфантіно пояснив ідею проведення чемпіонату світу раз на два роки фінансовою вигодою

Президент ФІФА Джанні Інфантіно пояснив ідею проведення чемпіонату світу раз на два роки фінансовою вигодою. За його словами, такий формат принесе додаткові 4,4 мільярда доларів доходу за перший чотирирічний цикл.


"Незалежні експерти повідомили, що перехід до проведення чемпіонату світу раз на два роки, принесе в сукупності додаткові 4,4 мільярда доларів доходу за перший чотирирічний цикл. Причому ці кошти будуть розподілені між 211 асоціаціями - членами ФІФА.


Цей додатковий дохід потенційно дозволить збільшити фінансування на одного члена ФІФА до 25 мільйонів доларів за перший чотирирічний цикл. Наша мета полягає в тому, щоб допомогти скоротити розрив між членами ФІФА і дати якомога більшій кількості асоціацій більш реальні шанси виступати на світовій арені", — наводить слова Інфантіно сайт ФІФА.


Передбачається створення фонду солідарності, в який буде направлено 3,5 мільярда доларів. Гроші звідти будуть розподілятися між усіма членами ФІФА, кожен з яких отримає в середньому до 16 мільйонів доларів. Фонд дозволить пом'якшувати всілякі фінансові втрати, пов'язані зі змінами в календарі міжнародних матчів. Прямий розподіл фінансів від ФІФА для кожного члена буде збільшено до 9 мільйонів доларів за цикл.