19 грудня 2021 20:55

Як математичний аналіз допомагає беттерам робити ставки?

Роблячи ставки в БК, багато беттерів користуються послугами різних сервісів, які допомагають спрогнозувати результат тієї чи іншої події. Але не завжди прогнози капперів та інших фахівців виправдовуються. Тому експерти рекомендують не лише вдаватися до допомоги третіх осіб, а й самостійно проводити математичні аналізи. Про те, яку роль під час виконання ставок грає теорія ймовірності, читайте далі.


Беттінг при правильному підході до нього може приносити непоганий дохід. Щоб зробити максимально точний прогноз, фахівці сервісу traditions.org.ua рекомендують використовувати математичні обчислення, засновані на теорії ймовірності. Їх застосовують і букмекерські контори, визначаючи коефіцієнти ставок і закладаючи при цьому свою підстраховку – маржу. Їх головне завдання – отримати прибуток, незалежно від результатів проведення того чи іншого змагання. Тому, виставляючи котирування, вони проводять безліч розрахунків, щоб з точністю визначити ймовірність кожного конкретного результату і не залишитися ні з чим.

Чи для всіх гральних закладів є актуальними математичні розрахунки?


Крім букмекерських контор сьогодні існує велика кількість інших гральних закладів, що дозволяють грати в слоти, рулетку, карткові ігри, брати участь у лотереях, всіляких розіграшах. Наприклад, на території України легально працюють понад 30 гемблінг-компаній, серед яких "Гоксбет", Cosmolot, "Париматч", Vulkan Casino та ін. Проте, за словами експертів, при користуванні їхніми послугами математичний аналіз не застосовується. Він доцільний лише під час виконання ставок.

Як математичний аналіз допомагає беттерам


Вважається, що професійний беттер – гарний практикуючий математик. Він робить ставки не навмання, а попередньо детально проаналізувавши різні статистичні дані і перевівши їх у цифровий формат. Якщо він виконає коректний аналіз запланованої ставки, наприклад, на футбольний матч, отримає реальний розрахунок, який дозволить з максимальною ймовірністю визначити можливу кількість ударів по воротах, кутових, штрафних, отриманих жовтих карток, видалень тощо.


Проаналізувати гольові моменти команди можна, виходячи із загальної кількості проведених нею атак. У результаті виводиться поточна форма кожного клубу чи конкретного спортсмена, завдяки чому користувач отримує реальну картину і готує математичний розрахунок можливого результату події.


Експерти рекомендують самостійно проводити такий аналіз, не керуючись однією думкою БК, оскільки остання виставляє котирування, не забуваючи про маржу. Більш того, багато букмекерів часто припускаються помилок при розрахунках. Як результат – у лініях з'являються події із завищеним або заниженим коефіцієнтом.


Щодо формули для складання прогнозу, універсального підходу до її підбору не існує. Необхідно самостійно пробувати різні системи, засновані на математичному очікуванні, оцінювати якнайбільше показників перед матчем. Тільки так можна досягти прогнозів із високою прохідністю.