18 грудня 2021 12:36

Вперше сім очок: "Зоря" з рекордом завершила свій єврокубковий шлях

Цього року чорно-білі взяли участь у дебютному розіграші Ліги конференцій. Зоря посіла третє місце у своїй групі, набравши сім пунктів, пише zbirna.com.

Почали луганці з поразок від Буде-Глімта на виїзді та Роми на своєму полі, а потім двічі здолали софійський ЦСКА. Фіаско у п'ятому турі у Римі поставило хрест на надіях української команди, а у заключному поєдинку підопічні Віктора Скрипника розійшлися миром з норвежцями.

У підсумку Зоря видала найкращий груповий етап у своїй єврокубковій історії, здобувши дві перемоги при одній нічиїй. Нижче ми згадаємо попередні заходи луганців на цю стадію.

ЛЕ-2016/17: 4-е місце (2 очки)


Чорно-білі вийшли у груповий раунд безпосередньо завдяки виключенню Дніпра з єврокубків. У Лізі Європи вони стали останніми у групі, не витримавши боротьби з Фенербахче, МЮ і Феєнордом. Зорі вдалося здобути дві нічиї на одеському стадіоні Чорноморець - з турками і нідерландцями.

ЛЕ-2017/18: 3-є місце (6 очок)


Третє місце в УПЛ дозволило Зорі пробитися в основну сітку. Луганці почали з несподіваної домашньої поразки від Естерсунда, але перемоги над Атлетиком і Гертою повернули їх у боротьбу. На жаль, решту поєдинків наша команда програла з однаковим рахунком 0:2. Цього разу чорно-білі фінішували третіми в групі.

ЛЕ-2020/21: 3-є місце (6 очок)


Рік тому бронзові призери УПЛ провалили половину групової стадії, після чого розгромили АЕК на виїзді та вдома обіграли Лестер. Завершили свій шлях підопічні Скрипника поразкою від Браги.

Володимир СЕРЖАН