17 грудня 2021 20:27

Катерина МОНЗУЛЬ: "Коли мене вперше призначили на матч Прем'єр-ліги, я за тиждень, напевно, посивіла"

Український арбітр Катерина Монзуль розповіла про дебют в УПЛ.


- У 2014 році ви були головним арбітром у фіналі жіночої ЛЧ, в 2015-му – головним арбітром жіночого ЧС. 3 квітня 2016-го року ви стали першою жінкою-арбітром у матчі УПЛ. Який матч у вас на першому місці?


- У мене всі разом. Всі матчі для мене важливі. Я коли дізналася, що мене призначили на матч УПЛ, то це було несподівано. За цей тиждень я, напевно, посивіла. З ранку до вечора про це думала.


- Тоді грали "Волинь" і "Чорноморець". Капітан одеситів Філімонов подарував вам квіти, а ви його видалили. Тренером "Волині" був Кварцяний. У психологічному плані це зіграло свою роль?


- Для мене все важливо було. Я не думала про тренерів, про гравців. У мене був матч - дві команди, про решту я не думала.


Колеги помітили, що коли мені дарують червоні квіти, то я показую червону картку гравцеві, а коли жовті – жовту. Тому вони сміються, що мені перед грою не можна дарувати квіти, тому що будуть картки.


- А виникає симпатія, коли тренер або гравець дарує квіти?


- Ні, навіть у підсвідомості.


- Після матчу тренери високо оцінили вашу роботу, але навесні ви судили матч цих же команд. Тоді Кварцяний сказав, що на вагон колготок ви ще заробите. Він назвав вас улюбленицею Колліни.


- Ми зустрічалися з ним, спілкувалися. Думаю, що таке непорозуміння більше не повториться. Швидше за все, це емоції. Але думаю, що так висловлюватися не варто. Він приємний, освічена людина, - сказала Монзуль.