16 грудня 2021 20:19

Клопп про вакцинацію: "Довіряю експертам. Це не "слухайте мене", а "слухайте тих, хто розбирається"

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп звернувся до вболівальників з приводу вакцинації від коронавірусу.

"Коли я пишу цю колонку, то не знаю, як попередній матч з "Астон Віллою" вплине на наш склад. Звичайно, по всій країні зараз ведеться розмова про збільшення числа випадків зараження коронавірусом. У футбольних клубах це теж обговорюють.

Сподіваюся, мій посил З цього питання завжди був простим і ясним. Я довіряю експертам. Я дотримуюся порад розумних, освічених людей, які є фахівцями в своїй сфері, так як присвятили їй все життя і вивчали її.

Очевидно, зараз все йде до посилення заходів щодо людей, які оточують команду. "Ліверпуль" ставиться до цього з повним розумінням. Як я вже говорив, у нас в клубі дуже високий відсоток вакцинованих. Зараз це вже, можливо, 100%. Або ж ми максимально близькі до цього показника. Це важливо.

Я без проблем можу розповісти вам про те, що ревакцинувався, як тільки мені дозволили це зробити. І в найближчі дні і тижні так вчинять багато, якщо не майже всі, хто працює в клубі.

Я не стану вибачитися за свою позицію щодо вакцинації. І неважливо, яким непопулярним це зробить мене в окремих шарах суспільства. Особисто я точно такий же, як і публічно. Якщо я зустрінуся з друзями або з тими, про кого я дбаю, і вони скажуть мені, що ще не вакцинувалися, то я зроблю все, щоб вони прислухалися до експертів.

Це ні в якому разі не "слухайте мене". Це завжди "слухайте тих, хто розбирається", – написав Клопп в передматчевій програмці "Ліверпуля".