16 грудня 2021 16:33

Кардіолог Агуеро про проблеми гравця з серцем: "Міліметровий шрам після міокардиту викликав аритмію. Справа не в ковіді"

Роберто Пейдро, кардіолог екс-гравця «Ман Сіті» і «Барселони» Серхіо Агуеро, розповів про проблеми аргентинця з серцем, через які він закінчив кар'єру в 33 роки.

"У 2004 році ми лікували його від надшлуночкової аритмії. Він феномен, тому після цього він ще 17 грав у футбол. Тепер виявилося щось інше, що не має ніякого відношення до тієї проблеми. Також це не має ніякого відношення до коронавірусу або вакцинації, це виключено.

Виявили рубець, ймовірно, після міокардиту, який викликав цю аритмію. Якщо коротко, то причини аритмії Агуеро невідомі. У нього видно невеликий шрам, який викликає аритмію. Потім під час матчу проявилася тахікардія.

Ймовірно, колись протягом життя у нього був міокардит, [залишився] міліметровий шрам, через який з'явилася аритмія. Справа не в ковіді.

Напевно, якби йому було 23 роки, можна було б почекати три місяці і знову пройти обстеження. Але зараз в цьому немає ніякого сенсу, рішення [закінчити кар'єру] ідеальне. Він пішов радам.

У нього не буде проблем, якщо він зіграє у футбол з друзями. Він пройшов тести з дуже високим навантаженням і без будь-якої аритмії", - сказав лікар в інтерв'ю Sportia.