13 грудня 2021 20:11

Максим ШАЦЬКИХ: "Бенфіці" проти "Реала" було б легше, а от казка "Шерифа" може продовжитися"

Сьогодні, 13 грудня, відбулося жеребкування плей-офф Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій. Своїх суперників впізнали колишні опоненти українських клубів. Крім того, процедура визначення пар в Лізі чемпіонів завершилася скандалом, обумовленим технічною помилкою, яка призвела до повторного жеребкування. Поділитися думкою про події в штаб-квартирі УЄФА в Ньоні Footboom попросив екс-гравця київського "Динамо" Максима Шацьких.


- Помилка при жеребкуванні? Так, я таке зустрічаю вперше, - зазначив Шацьких. - Значить кулі переплутали, буває. Людям властиво помилятися, і нічого страшного я в цьому не бачу.


"Є ВЖЕ ДВА ДОСТРОКОВИХ ФІНАЛИ"


- Але результатами повторного жеребкування незадоволений "Реал", якому в першому варіанті попалася "Бенфіка", а в другому-ПСЖ…


- "Бенфіка", безумовно, легший варіант для "Реала". А ось протистояння з ПСЖ можна назвати одним з дострокових фіналів Ліги чемпіонів. Слабких команд на такій стадії турніру немає в принципі. І "Реалу", думаю, без різниці з ким грати. Вони звикли до максимальної конкуренції. До того ж, ПСЖ – далеко не перший претендент на трофей, я дивився матчі парижан і, в порівнянні з атакою, їх оборона не блищить.


- "Бенфіка", яку "Динамо" вважало головним опонентом у групі, може вільно зітхнути?


- Навряд. Мені здається, що лісабонцям проти "Реала" було б легше. "Аякс" зараз багато атакує і забиває, демонструє дуже цікавий футбол. Португальські команди, звичайно, складні - тягучі, агресивні, особливо, вдома. А ось на виїзді проти "Аякса" доведеться неймовірно складно.


- Ще одному екс-супернику українських команд - "Інтеру", в плей-офф Ліги чемпіонів попався "Ліверпуль"…


- Це різні за стилем і тактикою команди. Дуже цікава пара. Вважаю, що протистояння "Інтера" з "Ліверпулем" - ще один достроковий фінал Ліги чемпіонів.


- "Баварії", схоже, жереб підкинув солодку булочку – "Зальцбург". Згодні?


- Хто б мюнхенцям в 1/8 фіналу не попався, всім доведеться пакувати валізи. "Баварію" зараз не зупинити. Цю команду поки не назвеш німецькою машиною, але вона вміє додавати і запас її потужності величезний. Загалом, сенсації в цій парі не трапиться. Думаю, "Баварія" все вирішить вже в першій зустрічі.


"ВИ РАНІШЕ ЗНАЛИ ПРО ТАКУ КОМАНДУ, ЯК "БУДЕ-ГЛІМТ"?"


- Український тренер Юрій Вернидуб і його "Шериф", що залишили за бортом єврокубків "Шахтар", в плей-офф Ліги Європи зіграють з "Брагою". Єврокубкова казка "Шерифа" може продовжитися?


- "Брага" - десь п'ята за силою команда Португалії. Тобто, це цілком прохідний суперник. "Шериф" вже довів, що має хороший склад і гру. Сім набраних очок в Лізі чемпіонів гідні поваги. Команда Вернидуба не те, щоб зобов'язана, але може успішно пройти мінімум два раунди єврокубків. Тим більше, взимку "Шериф" може ще посилитися.


- Цікавий також жереб для "Буде-Глімт", з яким намагалася конкурувати "Зоря". Норвежці в плей-офф Ліги Націй зійдуться в битві з "Селтіком"…


- Відтоді, як я грав проти шотландців, їхній футбол не глобально змінився. Вони трохи відійшли від примітивного стилю гри, але відсотків на 50 – це все-таки лонгбол... "Селтік", наскільки я знаю, на виїзді діє невпевнено. Так що шанс у "Буде-Глімт" є великий. У європейському клубному футболі зараз цікаві речі відбуваються - ви раніше знали про таку команду, як "Буде-Глімт"? А вона виросла на внутрішній арені і дала бій в Європі. Тому, в таких турнірах, як Ліга Європи і Ліга конференцій може трапитися все, що завгодно.