12 грудня 2021 20:34
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Завдали 27 ударів по воротах "Зорі". Але куди летіли ці м'ячі?"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після матчу з "Зорею".

- Не буду зараз давати оцінку всього року. Хочу сказати, що було сьогодні на полі. Ми грали добре, ростемо з кожною грою. Але коли ставляться максимальні завдання і йде тиск, не кожен гравець може витримати це навантаження. Особливо це позначається на наших молодих захисниках. Вони продовжують допускати помилки і в Лізі чемпіонів, і в чемпіонаті.

Сьогодні ми створили багато моментів, добре комбінували і добре входили в штрафний майданчик суперника, але через поспіх і суєту не було останнього пасу і удару. Приймали невірні рішення. Замість того, щоб віддати пас, ми били по воротах і навпаки.

Зустріли хорошого суперника, який компактно оборонявся і діяв самовіддано. У той же час гравці "Зорі" симулювали і переривали гру. Ритм матчу збивався, через це з'являлася нервозність і суєта.

Всі Професіонали, і кожен вирішує свої завдання. Кожен намагається діяти по-своєму, щоб набрати очки.

Як на мене, то на Сидорчуку був чистий пенальті. Не можу зрозуміти, як нам призначають пенальті. У грі з "Ворсклою" Степанюк шукав контакт з Сидорчуком і натрапив на нього. Сьогодні на тому ж Сидорчуку був чистий фол, але ніякого свистка не було. Не можу це пояснити.

Кожен може думати по-своєму, але минулої зими ми закінчували рік матчем з "Колосом", і судив той же суддя з великою кількістю помилок. Пенальті, видалення... Те ж саме сталося і в цьому році.

Я все це кажу, тому що я професіонал і повинен враховувати кожну дрібницю. Мене це турбує. "Шахтар" посилив свій склад. Вони купили якісних гравців, і рівень став рівним у співвідношенні "Динамо" і гірників. Суддівські помилки можуть коштувати не тільки програних матчів, а й програного чемпіонату. Ми втратили чотири очки з "Ворсклою" і "Зорею" в тому числі через помилки арбітра.

Добре, що СК "Дніпро-1" і "Зоря" підтягнулися до боротьби а чемпіонство, але не хочеться, щоб суддівські помилки впливали на хід матчів. Потім дуже важко відновити очкову різницю. Все має вирішуватися на полі. Ніколи не говорив про суддівські справи, але я в "Динамо" вже півтора року. Тому затримався і поговорив з гравцями Сидорчук сказав, що контакт був. Був удар. Судді кажуть, що інтенсивності не було. Як це зрозуміти? Удар або був, або його не було. Ніхто не може так впасти сам по собі.


- Можете пояснити, чому "Динамо" в цьому сезоні втрачає очки на своєму полі?


- Це не так важливо, де ти втрачаєш очки. На виїзді суперники більше грають в атаці, більше розкриваються і хочуть забити. А команди, які грають у нас вдома, більше закриваються. Складніше розкривати їх оборону. Відсутність Бесєдіна попереду видно. Як і відсутність Попова в задній лінії. Якщо ми втрачаємо очки, значить, команда не настільки сильна, щоб вигравати в кожному матчі і тримати свій рівень. Сьогодні ми завдали 27 ударів по воротах. Це дуже багато. Але куди летіли м'яч? Можливо, через надмірне бажання гравці метушилися і приймали невірні рішення.

Результат на табло. Ну и 1-м местом на этот сезон можно забыть. Надо кардинально менять игру и участников, начиная с руководства