12 грудня 2021 19:00
23

"Динамо" - "Зоря" 1:1. Звіт про матч. Кияни йдуть на зимову перерву з поганим настроєм

В останньому матчі чемпіонату України перед зимовою перервою "Динамо" в рамках 18-го туру на НСК "Олімпійський" приймало "Зорю".

У порівнянні з матчем Ліги чемпіонів проти "Бенфіки" в стартовому складі киян відбулася тільки одна зміна. Замість Вербича на позиції лівого вінгера вийшов де Пена.

Примітно, що в заявці на гру У "Динамо" опинився тільки один номінальний форвард - Кулач, який залишився в запасі. У нападі ж з перших хвилин вийшов Гармаш. Як стало відомо пізніше, Рамірес і Шкурін отримали травми.

Перший небезпечний момент у грі створила"Зоря". На 8-й хвилині після передачі Фаворова з правого флангу по м'ячу з лінії штрафного майданчика смачно приклався Назаріна. На щастя для киян, круглий пролетів в сантиметрах від дальньої штанги.

Динамівці майже відразу відповіли своїм ударом по воротах "Зорі". Гармаш з приблизно 6-ти метрів головою замикав навіс від Миколенка від лицьової лінії, але м'яч став легкою здобиччю Мацапури.

Далі нагадав про себе Циганков. Спочатку Віктор ударом зі штрафного пробив над дальньою дев'яткою, а потім після розіграшу кутового спробував вразити дальній кут з правого флангу, проте влучив у штангу.

Міг забивати і Буяльський. На 21-й хвилині Циганков виконав дотепний "черпачок" в штрафну на Віталія, який з гострого кута не зміг пробити Мацапуру. Луганчани в свою чергу зрідка вибігали в контратаки, але Бущана ніяк не турбували.

На 35-й хвилині "Динамо" було зобов'язане виходити вперед. Після прострілу Циганкова з правого краю штрафного і ефектного пасу Буяльського п'ятою з лінії воротарського бив Гармаш - Мацапура ногою відбив м'яч. У наступному епізоді удар Дениса прийняв на себе захисник.

Коли здавалося, що команди підуть на перерву за рахунку 0:0, киянам вдалося забити м'яч у роздягальню. Шапаренко передачею по центру знайшов Гармаша, той переадресував круглого на Буяльського, і Віталій ударом низом прошив Мацапуру.

На самому початку другого тайму "Зорі" вдалося відігратися. Сайядманеш отримав у штрафному передачу від Фаворова, обробив м'яч, розвернувся і з 12-ти метрів відправив його біля кут воріт Бущана.

Через кілька хвилин Назаріна вискочив з-за спин захисників "Динамо", уникнувши офсайду, і опинився прямо перед воротами киян. Бущан вчасно скоротив кут обстрілу і відвів загрозу.

На 53-й хвилині Мацапура ціною жовтої картки вберіг свою команду від неприємностей. Кіпер" Зорі " за межами штрафного збив виривався у вільну зону де піну.


Вдруге м'яч побував у сітці воріт Бущана на 60-й хвилині. Імереков скористався навісом зі штрафного і ударом головою в падінні вразив ціль. Правда, порадіти гостям не вдалося, так як арбітр без роздумів зафіксував офсайд.


Потім двічі свою команду виручив Мацапура. У першому епізоді воротар "Зорі" відбив удар Караваєва низом, а в другому зреагував на постріл Шапаренка в ближній кут.


На 78-й хвилині зустрічі кияни втратили ще один шанс вийти вперед. Мацапура відбив удар Гармаша з дальній кут з-за меж штрафного майданчика, на добиванні опинився Циганков, але з гострого кута не зумів як слід підлаштуватися під м'яч і пробив над воротами.


Луганчанам не знадобилося багато часу, щоб огризнутися. Мацапура вибив м'яч на половину поля киян, пішла зкидка на Кабаєва, який вийшов на ворота Бущана і пробив над поперечиною.


У компенсований час на поле вийшов Кулач, який замінив Гармаша, але за 3 хвилини нічого зробити не встиг. У кінцівці зустрічі Мацапура відбив удар Циганкова, а на добиванні ніхто з киян зіграти не зумів. Динамівці втрачають дорогоцінні очки, і тепер на два пункти відстають від" Шахтаря " в турнірній таблиці.

Тренера в команде просто нет. Второй раз в перерыве непонятно чем занимается, с Минаем вышли на второй тайм дурака валять, но там повезло, а тут соперник другого уровня и наказал. Чисто проблема в психологии, во всем были сильнее, и по уровню игроков, и по моментам и по остроте, простор не было желания, игроки в отпуске, а тренеру плевать, даже замены все не использовал. Де Дзерби вчера смог перевернуть игру, а наш уже видимо ничего не может. И не надо говорить про уровень игроков, чисто тренерское поражение, не может он мотивировать и подготовить игроков, чтоб они на поле выходили и бились, а Скрипник смог. Для УПЛ нынешнего состава с головой хватает на все матчи кроме кротов, а вот тренера я бы поменял на весну. Луческу уже ничего не надо, кротам доказал, а теперь просто зарплату рубает. Такое чувство что его отсутствие мотивации передается игрокам. Не выигрывать такие матчи это провал, надо срочно кардинальные изменения, иначе не догоним кротов.
Сховати
Дід Панас, был бы у нас форвард уровня Мораеса, может и мы бы перевернули ход игры. Вопросы к владельцу. В команде очень много посредственных игроков создающих кажущуюся глубину состава, на их зарплаты можно было бы и Мораеса и Мбокани в свое время удержать.
Только кардинальные изменения!
Тут треба без варіативне підсилення, і не Тотовицьким.
Всі хто буде відписувати про "а вот купи клуб " ідуть лісом.
Команда в ЛЧ гроші заробила , якась частинам має виділятись на трансфери !
І Луческу тоже задуматись, ігнори Раміреса, не давання шансу Діалло на фоні ніякого Циганкова це суцільний провал.
А Циганков коли форму набере,чи ця форма це вміння з пенальті забивати ? Деградація його ігрових навиків в цьому сезоні помітна неозброєним оком.
Сховати
вот не надо говорить что футболисты уровня Де Пены, Вербича, Цыганкова, Буяльского, Витиньо,, Забарного, Шапаренко, Бущана и прочих не должны спокойно выигрывать подобные матчи. Да они по уровню мастерства на 3 головы сильнее всяких Цвеком и Фаворовых, это факт. Этот состав обязан спокойно выигрывать условно 27 из 30 игр в сезоне просто потому что ни состав, ни бюджет, ничего не сопоставимо. Просто нужно разбирать соперника, давать мотивацию и правильную тренировку с физикой.
Сховати
не могу не согласится… боюсь что импульс закончился
Закономерное окончание провальной осени
Эта команда не одного Парамона в могилу загонит...
Испаганили под НГ настроение знатно. Молодцы! С ЛЧ все понятно, так тут еще в ЧУ....

Чего было сделаны только 3 замены из 5 в такой важной игре, говорят о многом. Как и очередное отсутствие Рамиреса и Шкурина.