12 грудня 2021 15:53

"Чорноморець" - "Металіст 1925" 2:1. Команда Юрія Мороза віддаляється від зони вильоту

Суперників по нижній половині таблиці напередодні поєдинку розділяли вісім очок. Однак плачевною ситуація виглядала саме для "Металіста 1925", що зібрав серію з п'яти поспіль поразок в УПЛ.

"Чорноморець" також програв останні три зустрічі, але до цього взяв чотири пункти і ще більше зігрався колективно, тоді як опонент до турнірних втрат додав масу кадрових проблем. Так що не дивно, що фаворитом у цій парі вважалися "моряки".

Команди стартували з місця в кар'єр, провівши небезпечні обопільні уколи, коли секундна стрілка ще не встигла зробити свій перший оборот. А в наступні п'ять хвилин м'яч двічі опинився у сітці воріт!

Обидва рази довелося капітулювати харківському воротарю Денису Сидоренку. Спочатку Артур Авагімян завершив сольний прохід обвідним низовим ударом в дальній кут. А слідом неймовірний "залп" метрів з 35-ти вдався Сергію Кравченку, який навіть від краси схопився за голову, не вірячи в успіх.

"Металіст 1925", треба віддати йому належне, від настільки двійки не поплив. Команда Валерія Кривенцова прагнула хоча б скоротити відставання до перерви. В одному з епізодів вони були близькі до мети, але Владислав Кучерук здійснив класний сейв після "пострілу" з ближньої дистанції Віталія Єрмакова. Господарі також мали можливості забити і фактично закрити поєдинок, однак і тут не склалося.

Початок другої половини ознаменувався спробою Ваната і порятунком Сидоренка, а біля протилежних воріт шансом Криськіва і не менш ефектним парируванням від Кучерука. Сама гра продовжувалася з обопільним рухом зі швидким проходженням середини поля. Так що гол очікувався небезпідставно.

Він і трапився, правда, за курйозних обставин. Валерій Дубко послизнувся у своєму штрафному майданчику, "прихопивши" із собою Марлісона. Головний арбітр зустрічі Анастасія Романюк вказала на "точку", з якої сам "потерпілий" переграв одеського кіпера.

Враховуючи, у скількох матчах цього сезону "Чорноморець" втрачав здобуту перевагу, для команди Юрія Мороза знову "запахло смаженим". Так могло статися і цього разу, якби не чудовий Кучерук. Воротар надійно відпрацював всю зустріч, не встоявши тільки під час пенальті.

"Моряки" завдяки сьогоднішньому успіху піднялися на 13-й рядок таблиці, випередивши "Інгулець", а "Металіст 1925" залишився десятим.


ЧОРНОМОРЕЦЬ – МЕТАЛІСТ 1925 – 2:1

Голи: Авагімян (3), С.Кравченко (5) – Марлісон (57, з пенальті).

Чорноморець: Кучерук, Біловар, Кузик, Дубко (Кадірі, 67), Цитаішвілі, Авагімян (Брагару, 78), С.Кравченко, Смирний, Путря (Вантух, 78), Ісаєнко (Білошевський, 87), Ванат (Бугай, 67).

Металіст 1925: Сидоренко, Ткачук, Єрмаков, Шершень, Ченбай, Задерака, Ременюк, Криськів (Батюшин, 80), Савін (Фабіньо, 80), Габелок, Марлісон (Островський, 87).

Попередження: Ткачук (33), Савін (70), Шершень (79), Ченбай (85).


Євген ЛЕБЕДЄВ