12 грудня 2021 14:31

Ігор КОСТЮК: "Те, що Самба забив два голи, - це заслуга всієї команди"

Старший тренер" Динамо " U-19 Ігор Костюк прокоментував перемогу над "Зорею".


- Самба Діалло сьогодні так себе показував, щоб поїхати на збори з першою командою?


- Я не думаю, що це є основною причиною. Сьогодні у першому таймі, аж до другого і кінцівки другого, команда провела на досить хорошому рівні. Зрозуміло, що на початку й у середині другого тайму був невеликий провал. Те, що Самба забив два голи, - це заслуга всієї команди. І сьогодні вся команда була мотивована закінчити на позитивній ноті сезон. Після прикрої поразки від "Бенфіки", сьогодні ми просили хлопців, щоб з хорошим настроєм піти у відпустку.


- Діалло - на олівці у першої команди?


- Це питання до тренерів першої команди. Ми виконуємо свою роботу. У нас в команді він - один з лідерів. Тому що багато таких. У цьому сезоні команда проявила себе дуже добре. Які гравці потрібні, чи бачать вони у них перспективу, чи підходять вони під схему гри - це тільки вони (тренери першої команди - прим.) можуть відповісти. Ми можемо тільки охарактеризувати і дати рекомендації тренерам першої команди.


- Блізніченко-нападник - це кадрова безвихідь на сьогоднішній день?


- Вітя у нас вже два роки. Він чітко розуміє, що у цій позиції робити. Фізично готовий. Ми його там використовували, тому що він сьогодні там був корисний. Попов і Горбач захворіли, а Уваров не готовий грати всі 90 хвилин.


- Фото на полі, овації у роздягальні - так зустрічаєте останній офіційний матч?


- Вважаю, що ми гідно провели осінь, і приємно закінчити на мажорній ноті. У хлопців позитивні емоції, вони йдуть у відпустку, ділячи із "Шахтарем" перше місце за втраченими очками.


- Гаджук вийшов сьогодні у старті вперше в сезоні.


- Видно, що Ілля довго не грав. Потрібна ігрова практика йому. На жаль, не дозволив стан бути корисним для нас. Але сьогодні гідно зіграв, закрив цю позицію, тому що Бражко пропускав гру, і був одним з ключових гравців на полі.


- Діалло потягнув на себе ковдру, коли забрав м'яч і пробив пенальті?


- Вони мають на полі самі розуміти та вирішувати такі моменти. Є правило: кого збивають, той не б'є пенальті. Я з лавки підказав, що Самба забив два голи, то чому ні? Він міг би зробити хет-трик. Але вони мають самі вирішувати ці моменти на полі, щоб не перетворювати у перетягування ковдри.