11 грудня 2021 15:52

Енес Кантер: "Леброн, Кріштіану Роналду та інші - потрібно думати, з ким укладаєш контракти"

Гравець "Бостон Селтікс" Енес Кантер вважає, що спортсмени зобов'язані уважно вивчати компанії, з якими вони підписують контракти.


"У Леброна величезна аудиторія. І мені здається, що перш ніж ставити підпис на папері, такі спортсмени як Леброн, Кріштіану Роналду або хто-небудь інший, повинні ретельно вивчити, з якими компаніями вони підписують контракт. Так, Nike є найбільшим спонсором НБА, але коли я почав вивчати інформацію…


Я знав трохи, але коли все більше і більше дізнавався про рабів, потогінних цехах і про те, як Nike використовує сучасне рабство там, в Китаї... Я просто не міг в це повірити. По-перше, мені було соромно за те, що я носив Nike останні [скільки б] років. Я подумав, що повинен пролити світло - незважаючи на те що Nike є найбільшим спонсором НБА, - але я повинен відстоювати те, що правильно. Тому що спілкувався з багатьма людьми, які пережили концтабори, і чув від них з перших вуст, як з ними поводилися, з цими рабами.


Коли бачу цих спортсменів - і я не хочу сказати, що їх не хвилює те, що відбувається, - але вони заробляють мільйони, може бути, мільярди доларів за рахунок цих потогінних цехів, і це розбиває мені серце. Тому я хочу, щоб всі ці молоді спортсмени, перш ніж ставити свій підпис на папері, просто вивчили те, що відбувається, тому що це може торкнутися багатьох людей", - наводить слова Кантера Fadeaway World.