11 грудня 2021 15:16

Роман ЯРЕМЧУК: "Петраков - той тренер, який може вивести збірну на чемпіонат світу"

Нападник Бенфіки та збірної України Роман Яремчук поділився з Pressing враженнями від виступів за національну команду під керівництвом Олександра Петракова.


Яремчук також вважає Шотландію - суперника в плей-офф за вихід на чемпіонат світу-2022 - дуже непростою командою, яка дуже сильна на своєму полі.


"Шотландія? Це ж кожен футболіст грає в чемпіонаті Англії. Уявляєш, що це буде за бійня? Буде дуже важкий матч на виїзді. В Глазго. Ми були на стадіоні, я уявляю, як там будуть пластуватися шотландці. Я думаю, що буде дуже важко", — зізнався Роман.


"Чи переживаю через голови Довбика? Ні, це конкуренція. Молодець, забиває. Рішення приймає тренер. Якщо хоче його ставити-будь ласка, ставте його".


"[З Петраковим] змінився трохи стиль гри, трохи перебудувалися. І все, особливо нічого не змінилося. Мені здається, трохи загубилася... Коли Шевченко був, відчувалося, що було топ. Маю на увазі не в футбольному плані, а біля збірної вся обстановка, організація. Шевченко зробив таку атмосферу навколо збірної, що на нас дивилися вболівальники так, ніби це велика команда, все в ній організовано. Зараз трохи це загубилося, але це не вина тренера або когось. Це моя думка. Думаю, що це була вимога тренера, він вкладав багато бажання".


"Хотілося б поїхати в Катар. Дуже сильно. Побувати на чемпіонаті світу... Ти можеш розповідати дітям, що грав на чемпіонаті світу з футболу. Тому що це мрія, мені здається, кожного українця. Коли мундіаль був у 2006 році, пам'ятаю, я був дитиною, спостерігав за цими матчами. Це дійсно кайф. Те, що було на чемпіонаті Європи... І це чемпіонат Європи. Я уявляю, що на чемпіонаті світу. Це зовсім інший футбол. Це не Ліга чемпіонів навіть. Дуже відрізняється рівень організації, підходу, всі кращі футболісти, судді, вболівальники, трансляції. Площі у Львові, Києві, Харкові. Люди живуть цим, хочеться заради цього жити".


"Чесно кажучи, коли приїхав після чемпіонату Європи, у мене така депресія була. Я був вичавлений як лимон. Стільки емоцій. Приїхав додому, і взагалі нічого не хотілося. Зовсім не було бажання грати у футбол три-чотири тижні, хотілося просто забути про футбол. Настільки з командою, з хлопцями прижилися, 50 днів разом були. Дійсно було кайфово".


"Я готувався до чемпіонату Європи цілеспрямовано. Для мене це не було складно. Я знав, що мене чекає чемпіонат Європи і я готуюся зараз до нього. Я жив цим, хотів на Євро, тренувався і готувався до нього".


"Петраков - максималіст, він живе цим. Вміє налаштувати команду, показує, що він був на чемпіонаті світу U-20, я з ним був на чемпіонаті світу в Новій Зеландії. У нього є така хімія, він може донести футболістам свій стиль гри, за рахунок якого ми можемо відправитися на чемпіонат світу. І я думаю, що він - той тренер, який зможе це зробити".


Збірна України вийшла в плей-офф кваліфікації чемпіонату світу, посівши друге місце у відбірковій групі. Під керівництвом Олександра Петракова команда виграла два з п'яти матчів відбору, жодного разу не програвши.