10 грудня 2021 22:25

Олег ДУЛУБ: "Шкурін не так часто грає в "Динамо", як хотілося б, але потрібно розуміти рівень конкуренції"

Головний тренер "Львова" Олег Дулуб вважає, що цього року в Білорусі немає жодного кандидата на звання кращого гравця країни.

- Хто стане кращим футболістом Білорусі?

- У моєму розумінні, немає жодного кандидата на це звання. Ніхто з білоруських гравців, особливо враховуючи ті результати, які показувала збірна, не гідний називатися кращим футболістом Білорусі. Це все одно, що визначати кращого гравця "націоналки" після матчу з Бельгією, де програли 0:8. Білоруський футбол провалився скрізь, на міжнародній арені провалилися як клуби, так і збірна. Мені здається, щоб наша збірна мала шанси потрапити на чемпіонат Європи через ту ж Лігу Націй, їй знову потрібно опуститися в Лігу D, там зайняти в своїй групі перше місце і розраховувати на путівку на Євро.

Повторюся, назвати кращого футболіста важко, тому що просто немає з кого вибирати. Кращий гравець - це той, на якого рівняються інші, це перш за все особистість. А таких в Білорусі практично немає. Єдине, виділив би Пашу Нехайчика з його харизмою, характером, силою духу. Так, він зіграв недостатньо багато, травма завадила, але навіть в тих матчах, в яких виходив, вів за собою колектив, забивав, віддавав передачі.

А ще згадаю про Іллю Шкуріна. Український чемпіонат - це зовсім інший, ніж білоруський, рівень. Так, Ілля не так часто грає, як хотілося б, але потрібно розуміти рівень конкуренції в "Динамо".


Фото - ПФК «Львiв»