9 грудня 2021 10:25

Віталій САМОЙЛОВ: "Яремчук хитрий, він змушував оборону "Динамо" працювати швидше..."

Підвести підсумок матчу Бенфіка - Динамо (2:0), заключного для киян у нинішній Лізі чемпіонів, та й взагалі в єврокубках, zbirna.com попросила колишнього півзахисника біло-синіх Віталія САМОЙЛОВА.


- Віталію, дива в Португалії не сталося?


- На жаль, так. Але Динамо заслужило похвали за другий тайм, чого я не очікував. Єдине, що не сподобалося, що не було останнього акцентованого пасу. А так команда непогано контролювала м'яч, не боялася, як це було в попередніх матчах. Кияни показали, що можуть грати у футбол в Лізі чемпіонів, поки, правда, в поєдинках, в яких нічого не вирішується.


- Може, це від того, що після перерви Бенфіка діяла за рахунком?


- Все одно, мені здається, що Динамо додало б. Португальці намагалися активно відбирати м'яч, але кияни, немов, вантаж з плечей скинули. Вони то і до штрафного класу доходили. Але знову ж таки, не вистачало завершального пасу.


- Епізод з не забитим м'ячем Циганкова на 8-й хвилині можна назвати ключовим для Динамо?


- В якійсь мірі, так. Якби Циганков забив, то у Бенфіки з'явилося б більше нервозності. Гра була б іншою.


- Спрацювала горезвісне правило, не забиваєш ти — забивають тобі?


- Я завжди про це згадую, але не кажу. Дійсно, після нереалізованого Динамо 100% шансу Бенфіка забила два швидких м'ячі і, так би мовити, справа в капелюсі.


- Один з цих м'ячів забив колишній нападник Динамо Роман Яремчук. Форварду допомогла супермотивація?


- Роман знає можливості кожного динамівського захисника. Він намагався швидко накривати того ж Забарного, Бущана, оскільки при пресингу у Динамо поки немає якісного виходу з оборони через пас. Яремчук змушував оборону Динамо працювати швидше і тим самим допускати помилки.


- Незважаючи на те, що в суперниках Динамо були Баварія, Барселона і Бенфіка, один м'яч, забитий протягом групового раунду говорить про наш рівень на тлі європейських гігантів?


- Згоден, це дуже мало. Реалізації явно не вистачало, хоча тих же можливостей забити, якщо згадувати, у Динамо було небагато.


На жаль, рейтинг України в єврокубках впав, тепер ще складніше буде не те, що виступати в груповому раунді Ліги чемпіонів, а потрапити туди. У чемпіонаті України у Динамо і Шахтаря немає суперників європейського класу, тому наші гранди і отримують купу проблем, коли виходять грати на найвищому рівні. Плюс, потрібно посилення якісними виконавцями.


- А де у Динамо, на ваш погляд, найбільш вразливе місце?


- Мені здається, лінія захисту. Молоді бракує досвіду. Особливо це позначається, як я вже говорив, при виході з оборони, коли захисники кілька разів задіють воротаря. Хлопці начебто непогано пройшли адаптацію в дорослому футболі, але стабільності, впевненості, їм поки явно не вистачає.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК