7 грудня 2021 15:40

Олександр БАБИЧ: "Якщо "Динамо" заб'є "Бенфіці" першим, то матч не програє"

Відомий український тренер Олександр Бабич у бесіді з кореспондентом Footboom поділився очікуваннями від матчу заключного туру групового етапу Ліги чемпіонів "Бенфіка" - "Динамо", який відбудеться 8 грудня на стадіоні "Ештадіу Да Луш". Нагадаємо, португальці мають шанс зачепитися за друге місце в групі Е, для цього їм обов'язково треба перемагати, при цьому сподіваючись, що "Барселона" втратить очки в паралельній зустрічі з "Баварією". У той же час, "Динамо" за підсумками минулого туру втратило шанси на вихід з групи і в Лісабоні завершить нинішній єврокубковий сезон.


"Я думаю, що "Бенфіка" в цьому матчі доб'ється позитивного результату. Команда грає у себе вдома, при своїх уболівальниках. Ну і, будемо об'єктивні, для португальської команди ця перемога потрібніша.


У той же час, для "Динамо" тут стоїть питання престижу, вивіска такого турніру, як Ліга чемпіонів, говорить сама за себе. Кияни, на яких в плані турнірних завдань вже ніхто не тисне, повинні, на мій погляд, грати розкутіше, їм повинно бути легше, ніж "Бенфіці" в плані настрою.


Незважаючи на те, що попереду "Динамо" чекає непроста гра проти "Зорі", не думаю, що варто чекати від Мірчі Луческу якоїсь особливої ротації, це все-таки Ліга чемпіонів. Тут, як уже говорилося, питання і престижу, і солідних преміальних, і можливість провідним гравцям показати себе. Буде непросто, але доведеться в останніх двох матчах нинішнього року гарненько напружитися.


Думаю, що "Бенфіка" буде у себе вдома грати першим номером, тим більше, що їм кров з носу потрібна тільки перемога. Тим не менш, буде цікаво подивитися, який склад вибере Луческу, як будуть розгортатися події. Вважаю, що якщо кияни заб'ють першим, то матч не програють. Тут, правда, є ще один момент - перепад погодних умов, який може відбитися на функціональному стані футболістів. Плюс проти "Вереса" в останньому матчі динамівці грали на полі далеко не найкращої якості, а, значить, є ризик тих же мікротравм.


Якщо прогнозувати рахунок на матч, то бачу мінімальну перемогу "Бенфіки", швидше за все з рахунком 2:1", - сказав Олександр Олександрович.


Нагадаємо, матч розпочнеться о 22:00.