3 грудня 2021 20:27

Збірна Шевченка і збірна Петракова: чим відрізняються склади двох команд

У 2021 році збірна України провела рекордну кількість матчів - 18. Під керівництвом Андрія Шевченка - 11, під керівництвом Олександра Петракова - 7. Відрізки досить довгі, щоб можна було порівнювати списки футболістів у одного і іншого тренера, пише zbirna.com.


Зрозуміло, потрібно робити поправку на нюанси. Наприклад, хтось оголосив про завершення виступів за національну команду після Євро-2020. Хтось був травмований, хтось хворів.


Але так чи інакше ми бачимо, що у Петракова квартет захисників виглядав не так, як у Шевченка. Замість Каравєва, який допустив з Казахстаном результативні помилки, почав грати Тимчик, а Миколенко, який багато пропустив, замінив Соболь. Отримали більше ігрового часу Циганков та Степаненко, але впали показники Малиновського та Сидорчука.


Плюс у нинішнього тренера в збірній з'явилася велика кількість дебютантів, серед яких кілька чемпіонів світу 2019 року в категорії U-20. Вони поки роблять перші кроки в національній команді.


Але це природний процес. Точно так само Шевченко в 2016-му вносив корективи в збірну після Михайла Фоменка. З якою спочатку завалив відбір ЧС-2018, зате потім виграв Лігу націй УЄФА і відбір Євро-2020.