3 грудня 2021 15:17
2

Мірча Луческу - про підсумки премії "Золотий м'яч": "Мені це здається правильним вибором"

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу висловився для playsport.ro щодо того, що Ліонель Мессі випередив Роберта Левандовськи у боротьбі за "Золотий м'яч".


"Мені це здається правильним вибором, тому що Мессі зіграв визначальний фактор у перемозі на Кубку Америки, більш сильному змаганні, ніж чемпіонат Європи. Подумайте про щільність там великих гравців з Аргентини, Бразилії, Колумбії, Чилі, Уругваю, які представляють великі клуби Європи.


Мессі часто звинувачували у тому, що він не міг зіграти вирішальну роль у національній збірній і не міг виграти трофей. Він зробив це зараз, він забив, віддав вирішальні передачі, він був капітаном команди. Ми навіть не можемо поставити під сумнів його внесок. У першій половині року він продовжував бути двигуном повністю зруйнованої "Барселони".


Якби Мессі залишився у "Барселоні", він, можливо, не виграв би "Золотий м'яч", - сказав Луческу, натякаючи, що France Football - французьке видання, а Ліонель влітку перейшов у паризький ПСЖ.


Румунський фахівець також вважає, що великою помилкою організаторів було те, що вони не знайшли формулу, щоб нагородити Роберта Левандовськи нарівні з Мессі за 2020 рік, коли премія була скасована через пандемію.


"Я дуже дорожу польським нападником, він видатний футболіст, який заслужив "Оскара" за всю свою кар'єру. Непросто забивати десятки голів сезон за сезоном, щоб не розслабитися ні в клубі, ні в збірній, як і у випадку з Роналду", - сказав Луческу.

Согласен на все 100!
согласен полностью, браво дед)