3 грудня 2021 08:25

Андрій МІЩЕНКО: "Наступного року хочу виграти Азійську Лігу чемпіонів"

Контракт українського захисника Андрія Міщенка з "Істіклолом" підійшов до кінця. Про плани на майбутнє та етап у Таджикистані футболіст розповів у коментарі Footboom.


- Твій контракт з "Істіклолом" підійшов до кінця. Нову угоду вирішили не підписувати?


- Так, мій договір з "Істіклолом" завершився 30-го листопада. Нова угода поки не підписана. Все на стадії переговорів. Однак я поки для себе ще не прийняв остаточне рішення. Потрібно все зважити, гарненько відпочити і тоді вже прийняти рішення. На даний момент з майбутнім не визначився.


- Як оціниш для себе цей період у кар'єрі?


- Чесно, це була цікава пригода. Пограв в Азійській Лізі чемпіонів, став чемпіонів країни, в якій виступав, виграв Суперкубок. Маса емоцій і позитивних вражень залишилися після цього року. Можу відгукнутися про цей етап тільки позитивно.


- Найяскравіший спогад - матчі Азійської Ліги чемпіонів? Який з них виділиш, і чому?


- Звичайно, цей турнір один з провідних в Азії, і брати в ньому участь велика честь. Цікаво протистояти кращим командам і вести боротьбу за серйозні цілі.


Найяскравіший матч, однозначно, це перемога над "Аль-Хілялем", який став чемпіоном Азійської Ліги чемпіонів за підсумками цього розіграшу. У їхньому складі виступає багато зірок світового футболу, і грати проти них було круто.


- Які думки тепер: продовження підкорення Азії, або, можливо, повернення в Україну?


- Не знаю, поки важко відповісти на це питання. Подивимося, які будуть пропозиції, але я б із задоволенням зіграв ще раз в Азійській Лізі чемпіонів. Це цікавий турнір зі своїм напруженням і пристрастю. Він дарує яскраві емоції. Так що жоден з варіантів поки відкидати не став би.


- За час твоїх виступів в "Істіклолі" хтось з українських клубів або клубів Європи виходив на тебе?


- Так, були розмови, але все на рівні агентів. Конкретики, як такої, і не було.


- Цього року Азійська Ліга чемпіонів, вихід в плей-офф і чемпіонство. Які цілі ставиш собі на наступний рік?


- Завжди ставлю високі цілі, і на наступний рік вони будуть такими ж. Так як через перебір жовтих карток я не зіграв 1/8 фіналу азіатської Ліги чемпіонів, то хочу ще зіграти в цій стадії турніру, але скажу навіть більше - хочу виграти цей турнір у наступному році!


Фото - з Facebook ФК "Істіклол"