2 грудня 2021 20:53

Саутгейт про расизм: "Молодь не буде приймати те, що було допустимо в минулому"

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт висловився після того, як став першим лауреатом премії за боротьбу в інтересах рівності та інклюзивності від Sky Sports і організації Kick It Out, що бореться з дискримінацією у футболі.

"Перш за все, я пишаюся своїми гравцями. У нас було багато бесід з ними – як загальнокомандних, так і індивідуальних. Вони зробили великі кроки в цьому напрямку і приголомшливим чином представляли країну. І для мене, як їх тренера і лідера збірної, важливо розуміти, через що вони пройшли, та й щодо нашої команди в цілому були інциденти, після яких ми потрапляли в центр уваги.

Не думаю, що нас хтось питав, чи хочемо ми цього. Але ми відчули, наскільки важливо представляти різноманіття, характерне для нашої країни, повсюдно, коли відбувалися дані інциденти. Так що для нашої команди це дуже важливо. У нас різноманітна команда.

Ми хочемо, щоб всі в нашій команді відчували себе комфортно, і ми самі повинні створити для цього відповідні умови. Сподіваюся, в суспільстві це також знайде відображення. Думаю, ми домоглися значного прогресу за короткий відрізок часу.

Деякі зміни, які ми бачимо зараз, ми чекали занадто довго, але зараз хороший момент для цього, і я думаю, що в найближчі роки молодь просто не буде приймати те, що було допустимо в минулому. І ми станемо більш різноманітною країною", - сказав Саутгейт.