2 грудня 2021 12:20

Сергій ПОЛIТИЛО: "Шахтар" перевершує всі команди в Прем'єр-лізі, хіба що на рівних можуть з "Динамо" боротися

Один із лідерів "Львова" Сергія Політило напередодні матчу із "Шахтарем" у Києві розповів про підготовку до матчу на НСК "Олімпійський" та поділився своєю думкою про суперника.


- "Львову" вдалося здобути дві перемоги поспіль і відірватися від зони перехідних матчів. Наскільки легше стало психологічно?

- Звичайно, коли перебуваєш у зоні вильоту, це завжди тисне. Хочеться якнайшвидше відштовхнутися від цього дна і вибратися в комфортну зону. Слава Богу, нам вдалося взяти шість очок і трохи спокійніше почуватися. Ці перемоги були непростими, але нам удалося взяти максимум. Тепер із позитивним настроєм готуємось до матчу із "Шахтарем".


- Що змінилося у грі "Львова" із приходом Олега Дулуба?

- Насамперед, ми по-іншому граємо тактично. Додали до дисципліни. Це ті речі, які відразу спадають на думку. Якщо говорити загалом, то у кожного тренера свій тренувальний процес, у нас він також змінився. Мені здається, є результат – це найголовніше для нас та для нашого тренера зараз.


- Минулого сезону "Львів" перемагав "Шахтар". Чи реально повторити той успіх?

- Ми всі розуміємо, що здобувати перемоги у матчі із "Шахтарем" дуже важко. Це гранд українського футболу, який постійно домінує на полі. Ми намагатимемося грати від оборони, на контратаках. Звичайно, ми не приїдемо до Києва відбувати номер, хочемо здобути очки у матчі з "гірниками". А як це в нас вийде – побачимо після гри.


- "Шахтарю" непросто було в останніх матчах із середнячками – "Рухом" та "Інгульцем". Цим командам зовсім трохи не вистачило, щоб відібрати очки у донеччан. Що потрібно зробити, щоб зіграти краще за них?

- Насамперед, це дисципліна в обороні та удача. Інакше з ними складно. "Шахтар" перевершує всі команди в УПЛ, хіба що на рівних можуть з "Динамо" боротися. Інші слабші, але за рахунок дисципліни та удачі можна зачепитися за очки.


Плюс, не варто забувати про погоду. Зараз "Шахтареві" вже складніше показувати свою гру, поля не такої якості, як улітку. А для них це важливо. Плюс, у донеччан після Ліги чемпіонів вже накопичилася втома, вони більше зіграли, ніж ми. Думаю, це буде нам на руку.


- Вам не здається, що у Маріуполі ви вже вичерпали свій запас фарту?

- Я одразу після гри сказав, що Боженько нам допоміг. Навіть за відчуттями із "Зорею" було не так складно, як із "Маріуполем". Може, через переїзд, добиралися довго. Хоча був час і відпочити. Можу сказати, що ті три очки справді фартові. Хотілося б вірити, що запас нашого везіння не вичерпаний, і на матч із "Шахтарем" щось лишилося.


- За свою кар'єру ти не раз протистояв "Шахтарю" у складі найрізноманітніших клубів. Який із матчів запам'ятався?

- Справді, я вже провів багато матчів проти "гірників", проти різних команд із різними тренерами. Мені найбільше запам'яталася команда Луческу із Вілліаном, Тейшейрою, Дугласом Костою, Срна ще грав. Справжня машина, дуже агресивна в атаці. Той "Шахтар" був сильніший за нинішній. Але тоді чемпіонат України був іншого рівня.


Нинішня команда Де Дзербі хоч і домінує у всіх матчах, навіть у Лізі чемпіонів, але не має тієї сили. Раніше "Шахтар" створював багато моментів та забивав багато м'ячів. Наразі, можливо, не вистачає нападника.