2 грудня 2021 09:39

Дарiо СРНА: "Спробуємо посилитися і зробити "Шахтар" ще сильнішим, ніж він є"

Директор з футболу "Шахтаря" Даріо Срна розповів про найближчі і глобальні цілі.


- Наскільки Ахметов зараз задоволений командою?

– Мені було дуже приємно чути підтримку президента нашому тренерському штабові, Роберто й футболістам. Нині це дуже важливо. Президент на своїй посаді вже 25 років і деякі речі бачить з іншого боку. Спробуємо посилитись і зробити "Шахтар" ще сильнішим, ніж він є. Упевнений і сподіваюся, що ми зробимо все, аби цю половину сезону закінчити гарно, а наступний рік розпочати на іншій ноті.


– У штаб-квартирі УЄФА є футболка "Шахтаря" 2009 року, коли команда виграла Кубок УЄФА. Чи була у вас ностальгія, згадували той час?

– Коли приїздиш до Ньйона, до УЄФА, і бачиш футболку "Шахтаря" – одразу усвідомлюєш, що граєш за великий клуб. Я пишаюсь і радію, що був капітаном такої команди. Хоч тут висять футболки "Реала", "Манчестера" й "ПСЖ", проте я виграв Кубок УЄФА разом з командою – зі своїм клубом, з рідним клубом! Я пишаюся, що ця футболка сьогодні тут, що я був частиною тієї команди і що сьогодні працюю в "Шахтарі".


– Наразі є мета виграти ще один єврокубок, але ви вже будете в ролі директора з футболу.

– Ми маємо мету – виграти у "Львова" в п'ятницю, у вівторок у "Шерифа", а потім в "Олександрії". Далі треба добре відпочити й готуватися до другої частини сезону. Єврокубків у нас уже немає: може, це й добре, аби більше попрацювали разом. Був важкий період у 27 ігор до сьогодні, футболісти втомилися, проте це не алібі. Ми приймаємо те, що посіли четверте місце й не потрапили до весняної частини єврокубків. Це наша провина, повинні брати відповідальність, але в майбутньому, я гадаю, ми цю помилку виправимо, - сказав Срна.