1 грудня 2021 16:53

Гендиректор "Барси": "Камп Ноу" в поганому стані, йому потрібен ремонт. Вода текла струмками в матчі з "Бенфікою". Ми запізнилися на 15 років"

Генеральний директор "Барселони" Ферран Ревертер розповів про стан "Камп Ноу" і план реновації стадіону.


"Ми запізнилися більш ніж на 15 років. Ще в 2003 році команда Лапорти пропонувала реконструювати "Камп Ноу". З тих пір "Барса" отримала 9 млрд євро, і тільки 5% були витрачені на інфраструктуру.


Сім з 9 сорокатисячників в Ла Лізі вже відремонтували, відстають тільки стадіони "Валенсії" і "Барселони". Ми виявили, що представлений нам проект [реновації] був недооцінений і за бюджетом, і за часом.


Ми оцінюємо необхідні інвестиції [для реконструкції спортивних об'єктів клубу] в 1,5 млрд євро, з них 900 млн – для "Камп Ноу". Ми плануємо отримати додатковий дохід від ВІП-лож на "Камп Ноу", нових спонсорів, нових шоу і концертів в "Палау Блауграна" (арена баскетбольного і гандбольного клубів – прим. Sports.ru), а також продажу прав на неймінг "Камп Ноу" і "Палау Блауграна". Ми хочемо почати роботи на "Камп Ноу" цього літа, щоб завершити їх в 2025 році.


Поточний план такий: перший сезон [реновації] ми проведемо на "Камп Ноу" з обмеженням місткості 50%, у другому сезоні виїхати зі стадіону, на третій і четвертий – повернутися. У нас ще є час, щоб вирішити, де ми будемо грати. Спочатку трибуни не будуть порушені. Ми будемо ротувати місця, де публіці не можна буде сидіти.


З Барселони ми не поїдемо, в Жироні грати не будемо. Один з варіантів - переїзд на Олімпійський стадіон на пагорбі Монтжуїк, але ми шукаємо й інші варіанти всередині клубу. Альтернатива у вигляді Монтжуїка завжди є.


[Якщо план по схваленню позики на 1,5 млрд євро не буде схвалений], це будуть погані новини. Стадіон в будь-якому випадку потрібно ремонтувати, він в поганому стані. У матчі з "Бенфікою" вода текла струмками. Ми віримо, що сосьос схвалять ідею", - сказав Ревертер.