1 грудня 2021 00:04

France Football не виключає можливості нагородити Левандовскі "Золотим м'ячем" за 2020 рік

Нападник мюнхенської Баварії Роберт Левандовскі все-таки має можливість отримати "Золотий м'яч", незважаючи на поразку в гонці за цей трофей в цьому році.


Головний редактор авторитетного журналу France Football Паскаль Ферре заявив, що редакція журналу не виключає можливість нагородити Роберта Левандовскі "Золотим м'ячем" за 2020 рік.


"Ми не будемо поспішати з цим рішенням. Ми повинні про це подумати, але в той же час ми зобов'язані поважати традицію вибору переможця, яка побудована на голосуванні.


Виграв би Левандовскі "Золотий м'яч" в 2020 році? Ми не можемо бути впевнені в цьому, так як голосування не проводилося. Але потрібно бути відвертими - у Роберта були великі шанси на перемогу в минулому році.


До речі, цього року я не ставив на перше місце Мессі. Я вибрав Левандовскі, але я вважаю, що Мессі також заслужив цю нагороду", – розповів Ферре для Meczyki.


Варто відзначити, що в 2020 році нагорода вперше в історії не вручалася, так як через пандемію COVID-19 були скасовані великі міжнародні змагання, в тому числі Євро-2020, а ряд національних першостей був достроково завершений або припинений.