30 листопада 2021 11:25

Андрій ШЕВЧЕНКО: "Хочу бачити в "Дженоа" багато пристрасті"

Головний тренер "Дженоа" Андрій Шевченко порівняв футбол і шахи.

"Коли я був молодший, батько вчив мене грати в шахи. Мені завжди подобалося грати з ним. Саме так в дитинстві зародилася моя пристрасть. Шахи засновані на тактиці, вони дозволяють добре вивчити суперника, тому що кожен хід або зміцнює, або послаблює твою позицію.

Шахи - гра, заснована на математиці: все запрограмовано, але є мільйони можливостей. Все залежить від того, як ви починаєте і як розвиваєте гру, ваші наступні дії.

Футбол-прекрасна гра, тому що на полі бувають ситуації, коли гравець може прочитати ситуацію іншим чином, ніж інший. Ось як я бачу футбол: якщо вся команда читає і реагує однаково з кожним рухом - для мене це досконалість.

І футбол, і шахи - це два дуже складні види спорту, але різниця полягає в тому, що у футболі ви граєте в команді, тому ви не самотні. Коли ви граєте поодинці, ви приймаєте рішення незалежно.

У футболі є партнери. Команда повинна знати ваші ходи, і кожен повинен реагувати, як ви, щоб поліпшити командну гру.

Талановитий гравець-дорогоцінний камінь, який може самостійно вирішити цю гру. Я б назвав його королевою, порівнявши з шахами. Він може рухатися скрізь і може шукати різні тактичні ходи. У футболі мати в розпорядженні таку коштовність - потужна і ефективна зброя.

Я той, хто стоїть за дошкою прямо зараз, я той, хто повинен знати, як максимально використовувати ферзя, щоб не нарватися на пастки.

У кожному місті, в якому я побував, Дербі проходять під прапором пристрасті і суперництва. Я знаю, що навіть тут, в Генуї, дербі з "Сампдорією" дуже важливо для вболівальників. Чекаю свого першого дербі в Генуї, щоб відчути цю атмосферу.

Хочу бачити в "Дженоа" багато пристрасті, готовність вкласти в неї своє серце, менталітет переможця і бажання завжди намагатися і ніколи не здаватися. Бажання завжди йти вперед", - сказав Шевченко в інтерв'ю Genoa TV.