29 листопада 2021 10:07

Сергій Нагорняк зазначив, що буде найважливішим у матчі із Шотландією

Вже кілька днів не вщухають розмови за підсумками жеребкування стикових матчів відбірного турніру ЧС-2022. Нагадаємо, що збірна України зустрінеться з командою Шотландії (24 березня). Якщо цей бар'єр пройде, то у вирішальному поєдинку (29 березня) синьо-жовті зустрінуться з переможцем пари Уельс — Австрія.


На цю тему zbirna.com поспілкувалася з колишнім півзахисником нашої національної команди Сергієм НАГІРНЯКОМ.


— Чого гріха таїти, жереб для збірної України вийшов добрим. - Сказав Нагорняк. — Нам не потрапили гранди європейського футболу Італія та Португалія. З Шотландією можна грати і потрібно їх обігравати. Звичайно, ніхто не каже, що буде легко, але синьо-жовтим під силу пройти цей бар'єр.


— У будь-якому випадку напрошується питання, що цей поєдинок потрібно проводити на виїзді...

— Такий жереб, підопічним Олександра Петракова у разі успіху, потрібно буде й фінальний матч грати в гостях, тому не варто на цьому акцентувати увагу, треба налаштовуватись і битися до кінця.


— У чому, на вашу думку, сильний бік шотландців?

— Важливо не програти за стандартами. Шотландці грають у силовий футбол, люблять закидати м'яч у штрафний майданчик, боротися, вони добре діють на другому поверсі. Але впевнений, що Олександр Петраков зі своїми помічниками правильно розбере сильні сторони противника.


— У разі успіху у матчі із Шотландією ми можемо потрапити на австрійців, яким, по суті, без шансів поступилися на чемпіонаті Європи.

— Так от і буде шанс поквитатися (посміхається). Це стане додатковою мотивацією для синьо-жовтих. Але про це думати рано, потрібно виконати перше завдання.


— Хто має більше шансів на вихід, так би мовити, у фінальний матч?

— Це, можна сказати, кубкові поєдинки, наперед визначити лідера неможливо. Нині у всіх збірних шанси рівні. Проте мене надихає впевненість нашого головного тренера, який сказав, що збірна України вийде на чемпіонат світу. Він вірить у свою команду, а це головне.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - УАФ