28 листопада 2021 10:24

Богдан ШУСТ: "Фінансовий бонус перед грою з "Шахтарем" не найголовніше"

З нетерпінням чекає цього поєдинку воротар господарів Богдан Шуст, який виступав протягом багатьох років за Шахтар. У бесіді з кореспондентом zbirna.com він поділився своїми очікуваннями від протистояння у Кропивницькому.


- Шахтар - не та команда, на яку потрібно додатково налаштовуватися, - сказав Шуст. - Оскільки саме в поєдинках з гірниками і стає зрозуміло, чого ти стоїш насправді.


- Як ти розцінюєш свої шанси зіграти проти своєї колишньої команди?


- Не люблю загадувати. За дві години до початку матчу стане відомо, хто гратиме.


- У деяких командах воротарі грають по черзі, в інших - до серйозної помилки, але це не про Інгулець?


- Ви маєте рацію. Наш головний тренер Сергій Лавриненко зі своїми помічниками вирішує, хто знаходиться з воротарів у кращій спортивній формі, той і виходить у стартовому складі.


- Який настрій у одноклубників перед сьогоднішнім протистоянням?


- Прекрасне, адже не щотижня граємо з грандом українського футболу. Відмінний шанс проявити себе.


- Кадрових втрат вам вдалося уникнути?


- На жаль, ні. Травмований центральний нападник Артем Сітало, але його є, ким замінити. А ось легіонер Младен Бартулович не зможе допомогти через дискваліфікацію, прикро, тому що останнє попередження в поєдинку з Минаєм він отримав від арбітра помилково, проте вже нічого змінити не можна.


- У минулому сезоні домашній матч Інгульця з Шахтарем не відбувся через непідготовленість поля на стадіоні в Кропивницькому і вашу команду покарали технічною поразкою, чим клубне керівництво було дуже незадоволене. Навіть чулися висловлювання, що в новому сезоні для Інгульця головне домогтися позитивного результату в поєдинку з Шахтарем. Підвищені преміальні обіцяні?


- Поки що я не володію якоюсь інформацією. Швидше за все, конкретика з'явиться за кілька годин до початку поєдинку. Але перед такою грою - це не головне.


- Тобі не раз доводилося грати проти Шахтаря. Який з цих поєдинків запам'ятався найбільше?


- Перш за все, кубковий, в 2005 році, коли Карпати, ворота яких захищав, вибили Шахтар з турніру на чолі з Мірчею Луческу, перемігши - 1:0, і незабаром я підписав контракт з гірниками. Також, виступаючи за Волинь ми одного разу зіграли внічию.


- Стежиш за виступом Шахтаря в груповому раунді Ліги чемпіонів?


- Звичайно, і провал гірників став для мене несподіванкою. Якось з самого початку все пішло не так, і вони не зуміли зібратися. Звичайно, потрібно зробити знижку на те, що Шахтар потрапив у складну групу, але за Лігу Європи можна було поборотися. З іншого боку поєдинки за участю Шахтаря на міжнародній арені показали, що у гірників вистачає проблемних місць. Відмінно усвідомлюємо, що нам ще далеко до Реала або Інтера, але постараємося також цим скористатися.


Василь МИХАЙЛОВ