27 листопада 2021 15:58
5

"Минай" - "Динамо" 0:2. Звіт про матч. Коли ліпше дивитися на підсумковий результат, а не на гру

Фото - А. Лукацкий, ФК "Динамо"


Після поразки від "Баварії" та вильоту з Ліги чемпіонів на "Динамо" очікував далекий виїзд на Закарпаття - у гості до клубу "Минай". Суперник є одним з аутсайдерів, хоча це не завадило їм вдома відібрати очки в іншого претендента на чемпіонство - "Шахтаря". Тому поєдинок в Ужгороді міг бути для киян далеко не простим.


Мірча Луческу випустив з перших хвилин бойовий склад, зробивши буквально кілька змін. Шабанов вийшов замість Сироти у центрі захисту, Вербич з'явився замість де Пени, а місце на вістрі атаки зайняв Гармаш, а не Шкурін, як це було у зустрічі з "Баварією". Тобто наставник динамівців розумів, яким непростим може вийти цей матч, тому ризикувати не став і до ротації не вдався.


І "біло-сині" дуже активно почали гру. Було кілька небезпечних прострілів і навісів, один з яких завершувався ударом Циганкова із забійної позиції, але Віктор промахнувся. Зате не промахнувся він на 12-й хвилині, впевнено реалізувавши пенальті. Призначений 11-метровий був за фол Горіна проти Буяльського. Епізод був майже ідентичним, що у матчі з "Баварією". І доречно згадався коментар самого Віталія, що в УПЛ за такі фоли пенальті дають. У Лізі чемпіонів турецькі арбітри, мабуть, вчать якісь інші правила...


Пройшло 10 хвилин, і гравець "Динамо" знову опинився на газоні у штрафному майданчику "Минаю". Семенко вибив м'яч, попутно діставши по нозі і Гармаша. VAR, очевидно, втручався в епізод, але все ж було вирішено, що оборонець спочатку зіграв у м'яч.


Про тотальну перевагу динамівців у першому таймі навіть говорити не доводиться. Господарі буквально кілька разів дійшли до штрафного майданчику киян. Бущан у перші 45 хвилин відверто нудьгував.......


Зате не нудьгував Кучер, у якого роботи було достатньо. До того ж діяв Данило не зовсім упевнено. Лише з других спроб він зумів забрати м'яч після ударів Буяльського та Кендзьори. Крім того, чудову нагоду мав Гармаш, який пробив з льоту після прострілу з флангу. Трішки не пощастило - м'яч пролетів поруч зі стійкою та смачно влучив у щит.


Проте забити другий гол у першому таймі та закріпити свою перевагу "Динамо" не зуміло. Як не спромоглося це зробити й у стартові хвилини другої половини зустрічі. А "Минай", отримавши наганяй у роздягальні, повернувся на поле більш зарядженим і зі своїм голеадором - Євгеном Селезньовим.


Ця зарядженність ледь не дозволила "Минаю" зрівняти рахунок до 60-ої хвилини. Буквально протягом кількох хвилин у господарів було відразу два шанси на взяття воріт. У першому епізоді Забарний ледь не в останній момент виставив ногу, заблокувавши удар Матича. А згодом уже пощастило "Динамо", що після удару Ахмедзаде і рикошету від Шабанова м'яч пролетів повз дальню стійку.


А апогеєм цього натиску закарпатців став удар головою Селезньова після навісу справа. Бущану у цьому моменті допомогла стійка. Опісля ще було добивання від Кулієва, але удар хтось із динамівців таки заблокував. Дуже важкими вийшли ці хвилини для футболістів зі столиці. І, будьмо відверті, пощастило нашій команді, що справа так і не дійшла до пропущеного голу.


Далі - гарячіше. На 71-й хвилині на газоні у карному майданчику "Динамо" опинився Ахмедзаде. Олексій Деревінський не свиснув відразу, але після підказки VAR побіг дивитися повтор епізоду. І, мабуть, пенальті за фол Кендзьори був би призначений (Томаш ніби як вдарив візаві), якби не момент, який мав місце за кілька секунд до того. Справа у тому, що Матич підіграв собі рукою у боротьбі із Забарним.Врешті-решт, арбітр призначив вільний удар у бік воріт "Минаю".


Після усього вищезгаданого динамівці нарешті відтиснули господарів від своїх воріт. Кияни організували дві непогані атаки. Проте Кучер (у другому таймі вже нудьгував він, а не Бущан) впорався з ударами Караваєва ногою та де Пени головою. Карлос, до речі, цілком міг скинути навісну передачу на вільного Шкуріна, однак вирішив бити сам із не зовсім зручної позиції.


І все ж "Динамо" довело даний поєдинок до перемоги. Замість того, щоб усе вирішити ще у першому таймі, кияни ледь не втратили такі важливі очки у другому. Особливо беручи до уваги моментище у Месхі у компенсований час. Незрозумілим чином його втратили у власному штрафному майданчику, але Михайло промахнувся. А в атаці у відповідь Шапаренко після пасу Сидорчука встановив остаточний рахунок - 2:0. Важливі бали у скарбничку киян.

Похоже выигрывать уверенно мы сейчас сможем только если заявимся на чемпионат Святошинского района :-)
А что игра? Игра в первом тайме была образцовой и отличной. Другой вопрос, что такой красивый второй мяч Шапаренко должен был забивать в этом же первом тайме и закрывать все вопросы. Всех с победой!
Сховати
Google, позорная игра
Сховати
Суповой набор, Второй тайм - да)
с победой, пусть и нервной...ну нельзя так - возили, возили первый тайм, куражились, сука...а мы потом забьем, по итогу -чуть не обосрались(...