27 листопада 2021 11:29

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Засмучує, що збірна України може зіграти обидва матчі плей-офф у гостях"

Колишній півзахисник збірної України Сергій Ковалець в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua прокоментував результати жеребкування, що визначило суперників нашої національної команди у плей-офф чемпіонату світу 20022 року у Катарі.


"Жереб я оцінюю як цілком нормальний. Про це також сказали і головний тренер збірної України Олександр Петраков, і футболісти - Андрій П'ятов і Олександр Зінченко. Ейфорія - ейфорією, а для того, щоб гідно зіграти у плей-офф, потрібно багато часу для підготовки. Слабких команд зараз немає, і перший суперник - Шотландія, як і обидва представники другої пари - Уельс - Австрія також аж ніяк не слабкі. Засмучує лише те, що обидві ігри для збірної України будуть виїзними. Цікаво: чому після першого поєдинку на виїзді і другий матч нашій команді доведеться грати у гостях? Виходить, що не всі збірні у плей-офф опинилися у рівних умовах.


Що стосується першого суперника нашої збірної, то Шотландія грає у суто британському стилі. У її складі багато гравців, які виступають в англійській Прем'єр-лізі і Чемпіоншипі, тому варто очікувати багато боротьби. Зараз ми радіємо, що не потрапили у групу, в якій можна було перетнутися з Португалією та Італією. Для того, щоб виходити у фінальну частину чемпіонату світу, потрібно проявити максимум за кількома якостями. Якими б не були суперники у порівнянні з рівнем тих же Португалії та Італії, а вони все одно сильні. Думаю, що зараз шотландці теж радіють, що їм за жеребом випала Україна.


Найголовніше, що у нас хороша збірна. П'ять років при роботі Андрія Шевченка та його італійських асистентів наша національна команда грала досить впевнено. До того ж, важливо, що вона може діяти і з позиції сили. Це обнадіює".