27 листопада 2021 10:10

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: "Збірна Шотландії? Бог дуже любить Україну"

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний в ексклюзивному інтерв'ю meta-ratings.com.ua висловився про жеребкування плей-офф чемпіонату світу, за підсумками якого "жовто-сині" зіграють зі збірною Шотландії на виїзді.


"Ми всі з нетерпінням, напругою і надією чекали жеребкування. Якщо після неї хтось буде бурчати, то я скажу: "не гнівіть Бога!" Він дуже любить Україну і завжди нас підтримує. Зайдіть завтра в храми всіх віросповідань і подякуйте Господу за все.


До речі, у нашому квартеті немає чинного чемпіона Європи збірної Італії та чемпіона Євро-2016 збірної Португалії. Також у квартеті немає дуже сильної збірної Польщі з суперфорвардом Робертом Левандовськи. Інших незручних для нас команд немає.


Також, я вважаю, Португалія й Італія мали перебувати в різних четвірках. Це було б справедливо. Не вважаю жеребкування досить об'єктивним щодо Португалії та Італії. Наш квартет тут ні до чого. Мені здається, Італія або Португалія, напевно, мали помінятися місцями зі Швецією. Не більше того.


Особисто для нас це суперудачний жереб. І тепер потрібно цим скористатися. Так, на Євро ми поступилися Австрії. Але австрійцям в гостях потрібно ще пройти збірну Уельсу, що мені видається дуже проблематичним. Мені здається, Уельс буде ближче до перемоги, ніж Австрія. Валлійці вдома грають дуже здорово.


На мій суб'єктивно-патріотичний погляд, ми найсильніша команда у цьому квартеті. І ми зобов'язані грати на чемпіонаті світу в Катарі. Ми це заслужили, не програвши жодного матчу у своїй відбірній групі, включаючи поєдинки з чинними чемпіонами світу французами. Я не бачу проблеми в тому, що обидва матчі ми граємо в гостях. Нам це навіть зручніше тактично. Чому? Тому що ми отримуємо дуже багато вільного простору при швидких атаках. А у нас дуже швидка, агресивна команда, яка переходить з однієї фази гри в іншу. Може, у цьому аспекті у нас одна з кращих команд в Європі. Ми в гостях обіграли збірну Фінляндії та збірну Боснії, які претендували на друге місце у групі.


Безумовно, коли вляжуться емоції і пристрасті, почнеться серйозна підготовка й аналітика до майбутніх матчів з урахуванням всіх складових. Зараз немає сенсу говорити про Шотландію. До весни ще багато часу. Ми граємо у березні.


У нас є реальний шанс, яким потрібно максимально скористатися. Я, як і завжди, у це вірю. Дуже хочеться бачити нашу збірну на чемпіонаті світу", - сказав Грозний.