26 листопада 2021 23:06

Поліція Франції допитала Блаттера у справі про передачу ЧС-2022 Катару

Французька поліція шість годин допитувала колишнього президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозефа Блаттера в рамках розслідування про умови передачі Катару права на проведення чемпіонату світу з футболу в 2022 році. Допит проводився в будівлі Федеральної прокуратури Швейцарії в Цюріху в четвер і в п'ятницю.


Під час останнього допиту Блаттера запитували про вечерю в Єлисейському палаці, яку організував 23 листопада 2010 року президент Франції Ніколя Саркозі. На захід були запрошені Мішель Платіні, який обіймав посаду президента Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) і в той час наслідний принц Катару шейх Тамім бен Хамад Аль Тані.


Минулого тижня Блаттер заявив в інтерв'ю газеті "Монд", що Катар повинен подякувати Франції за можливість організації матчів на своїй території.


У грудні 2010 року Катар був обраний місцем проведення чемпіонату світу 2022 року. Пізніше деякі футбольні чиновники звинуватили представників Катару в підкупі голосів, але спеціальна комісія ФІФА не знайшла порушень в процесі виборів.